RockStation

Sziget Fesztivál 2010 fellépők | 1. rész : Gwar

2010. július 15. - sunthatneversets

Nos lassan megint eltelt egy év a 2009-as Sziget Fesztivál óta, mindjárt kezdődik az idei. Ahogy azt tettük a múlt évben, idén is bemutatjuk a Sziget nevesebb fellépőit, persze azokat, akik rock/metál-ban utaznak.

Rusnya Power Rangers utánérzés punkmetálba oltva, és a nagymama visítva rohan ki a szobából. Horrorisztikus témák, politikai inkorrektség. Persze ők sem veszik magukat túlzottan komolyan, még szerencse. Élőben előadott performanszaik gyakran a jó ízlés határait feszegetik, lehulló testrészek, maszturbáló Adolf Hitler, belezés, és mérhetetlen mennyiségű művér. Mindebből a magyar rajongók is kaphatnak most a Szigeten.

Idén nyáron az amerikai a Gwar együttes elővezetésében szabadul el a kosztümös őrület a Szigeten. Egyes kutatások szerint a kultikus amerikai horroríró, Howard Philips Lovecraft Cthulhu-mítoszának hagymázas, miazmás gőzölgéseit pusztító metalba öntő zenekar a1984-ben jött létre a virginiai Commonwealth University művészeti szakos hallgatói által. Más források azonban egy letűnt földönkívüli kultúrára vezetik vissza minden idők legelborultabb zenei produkciójának eredetét. Eszerint a Gwar démoni brigádja az univerzum legsötétebb zugából érkezett a Földre, hogy leigázza az emberiséget. Akár ördögi terv részeként vagy nagyszabású összművészeti vállalkozásként értelmezzük a Gwar tevékenységét, biztosra vehetjük, hogy az Oderus Urungus vezette zenekar több mint húsz éve képtelen kifogyni az emberiséget sokkoló ötletekből. A világ egyik legkülönlegesebb zenekara tizenkét stúdióalbummal, két koncertlemezzel és a legnagyobb költségvetésű fantasy-horrorfilmek kelléktárát is felülíró live videókkal tartja örök rettegésben rajongóit. A Gwar semmihez sem hasonlítható orgiáján a fesztiválozók akár Paris Hiltonnal, George W. Bush-sal, Osama Bin Ladennel, O.J. Simpsonnal és Michael Jacksonnal is összefuthatnak vagy végigizgulhatják a Phallus in Wonderland varázslatos történetét a világ legőrültebb zenekarának előadásában.     

Oderus Urungus (Dave Brockie) ének, Flattus Maximus (Cory Smoot) gitár, Balsac the Jaws of Death (Mike Derks) gitár, Beefcake the Mighty (Casey Orr) basszusgitár, Jizmak Da Gusha (Brad Roberts) dob, Sleazy P. Martini (Don Drakulich) ének/menedzser összeállítású Gwar augusztus 11-én (szerdán) nyit a Nagyszínpadon 15.00 órai kezdéssel.

 


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr392153200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum