RockStation

Volbeat – Szeptemberben lemez

2010. február 21. - sunthatneversets

A dán rockabilly metálosok új nagylemeze – szám szerint a negyedik - Beyond Hell/Above Heaven címmel jelenik meg, a tervek szerint szeptemberben. A csapat Jacob Hansen producerrel dolgozott.

Michael Poulsen a következőképp kommentálta a lemezt: Lényegében a történet onnan folytatódik ahol Guitar Gangsters & Cadillac Blood (az előző lemez) abbamaradt. A dalok tartalmaznak elég szélsőséges metál témákat, punk variációkat, de pár érdekes dolgot is kipróbáltunk. Ezen kívül a rajongók vendégművészek játékát is hallhatják a lemezen.     

Chickenfoot & Wolfmother [VIDEJÓ EXTRA]

A Chickenfoot a múlt év egyik szupergrup-ja volt. Hogy nem csak idehaza léteznek animációs klipek arról most a zenekar gondoskodott, mert a Get It Up című  2 perces szösszenetre készült animációs filmecske a jobbik kivitelből, amiben mindenki zombivá változik.

Az auszi Wolfmother Cosmic Egg című lemezéről nemrég írtunk. Most a White Feather című dalhoz elkészült a második klip, ami nagy extrákat nem tartalmaz – gyakorlatilag egy image klip -, a dal jó bár Andrew Stockdale még mindig úgy énekel, mint Jack White.   

Tovább

Kelta eposz : Eluveitie – Everything Remains (As It Never Was)

Eluveitie - Everything Remains (As It Never Was) coverA rock/metál zene elmúlt egy évtizede a folk metál felvirágzását is hozta. A stílus virágainak bimbódzását az Amorphis Tales From The Thousand Lakes című lemezére teszem, persze lehet hogy én kezdtem csak későn az efféle zenékkel való ismerkedést. Az igazat megvallva csípem az effajta zenét, noha nem vagyok egy népviseletben, tekerőlanttal az oldalán koncertre járó típus.
A helvét – gyengébbek kedvéért svájci – Eluveitie már a negyedik lemezét adja ki. Az Everything Remains (As It Never Was) azt gondolom alkalmas lesz arra, hogy akár egy szélesebb réteghez is eljuttassa ezt a zenét, mert a nyolctagú svájci csapat igen minőségi albummal rukkolt elő.

Tovább

Katatonia – The Longest Year EP márciusban

A melankólikus metál mesterei áprilisban egy 6 számos EP-vel jelentkeznek, melynek címe The Longest Year lesz. Az EP egy kiadatlan dalt – Sold Heart - is tartalmaz sőt még két videót is.

Az albumon a következők kaptak helyet:

01. The Longest Year 
02. Sold Heart
03. Day & Then The Shade (Frank Default remix) 
04. Idle Blood (Linje 14)
05. The Longest Year (video)
06. Day And Then The Shade (video) 

Bloodiest – Megjelentek

A Bloodiest zenekar egy viszonylag új, friss formáció, de életre hívói régóta a pályán lévő, tapasztalt zenészek, akiket a Cadaveres, az Ektomorf, a Chrusera, a Cadaveres de Tortugas, a M.W.S, a Superbutt és a Watch My Dying zenekarokból ismerhet a közönség. Az egyfajta örömzenélésként indult project, amelynek nem voltak nagy tervei, csupán próbatermi szórakozásként indult, mára teljesen átalakult és hivatalos formát öntött. Egy, a hazai zenei színtéren (is) különleges zenei formáció született az ötletből, amely a tavalyi évben nyerte el végső formáját.

A zenekar a hatásai között említi meg a Terrorizert, Napalm Death-et, Brutal Truth-ot, a Nailbomb-ot, valamint a Brujeria-t és a Sepulturat.

A project azért is kiemelkedően fontos a zenekar számára, mert ebben a csapatban olyan stílusjegyeket építhetnek be a zenéjükbe, amelyeket egyetlen korábbi vagy jelenlegi bandájukban sem tudtak alkalmazni. Ettől válik igazi örömzenéléssé a Bloodiest, hiszen mindannyian azt játsszák, amit szeretnek és már az első visszajelzések is azt mutatják, hogy a közönség körében is nagy igény mutatkozik egy ilyen hazai csapatra. Ehhez a bemutatkozó anyaghoz folyamatban van egy, a lemez megjelenését is népszerűsítő klip elkészítése is, melynek rendezője és operatőre Dudás Miklós. A legtöbb Cadaveres klip is az ő nevéhez kapcsolódik. Bemutatkozó EP-jük pedig 15 percben meséli el perverz hőseink legbetegebb álmait. 

Az albumra a következő  dalok kerültek:

iNTRO
WAITING FOR THE DARKNESS
MOVE
I AM A VILLIAN
UNDERGROUND IS THE ONLY WAY
NO TRUST
THIS IS WAR
OUTRO

Cathedral - The Guessing Game márciusban

A brit doom-metál legenda Cathedral kilencedik stúdióalbuma The Guessing Game címmel március 26-án jelenik meg a Nuclear Blast gondozásában. A lemez felvételei Warren Riker producer (Crowbar, Down) irányításával a lincolnshire-i Chapel Studios-ban zajlottak.

A lemezre a következő  dalok kerültek:

01. Immaculate Misconception 
02. Funeral Of Dreams 
03. Painting In The Dark 
04. Death Of An Anarchist 
05. The Guessing Game 
06. Edwige's Eyes 
07. One Dimensional People 
08. Casket Chasers
09. La Noche Del Buque Maldito (aka Ghost Ship Of The Blind Dead) 
10. The Running Man 
11. Requiem For The Voiceless 
12. Journey's Into Jade

 

Gyilkos túra – Overkill + Cripper, Savage Messiah, Suicidal Angels 2010.02.13., Majestic Music Club, Pozsony [KÉPES KONCERTBESZÁMOLÓ]

Amíg szombaton a Nyugat-Dunántúlon úgy vitte a szél a havat, mint a Szaharában a homokot, addig Frogfoot útra kelt és az elemekkel dacolva Pozsonyban elcsípte a Killfest Tour 2010 elnevezésű körutat, az új lemezével portyázó Overkill-el.

2009-ben elkerülte hazánkat a Killfest és szomorúan láttam,hogy ez idén sincs másképp. De Pozsony szerencsére elérhető közelségben van és az utazás sem jelent problémát, ezért elhatároztam, hogy idén nem szalasztom el a kedvenc zenekaromat!

Minden bonyodalom nélkül sikerült az út, a helyszínt is könnyen megtaláltuk, de késve érkeztünk és a  német Cripper már a színpadon volt, mire a koncertterembe értünk. Két-három szám nem mérvadó, így róluk nem írnék talán csak annyit, hogy az energikus macskatestű énekesnő hangja egy férfinak is becsületére válna.
 

A következő a brit Savage Messiah zenéje nem fogott meg; amolyan "klasszikus thrash metal modern hangzással" - pedig a kritikák nagyon méltatták a lemezüket. Majd meghallgatom,egy esélyt megérdemelnek az amúgy szimpatikus zenészek.
 

Suicidal Angels Killfest 2010 photo, Bratislava

A Suicidal Angels igazi csemege:görög thrash metal zenekar! Szemmel láthatóan nekik van a legnagyobb színpadi rutinjuk és a Slayer/Sepultura ihlette zenéjükre benidult a közönség is. Az énekes/gitáros nem hagyott időt a pihenésre,végig kézben tartotta a közönséget és jó hangulatot teremtettek, kiváló  bemelegítés volt az Overkill előtt.

Tovább

Iron Maiden – Befejezték az új album felvételét

Az tizenötödik albumán a bahama-szigeteki Nassauban dolgozó Iron Maiden befejezte az új lemez felvételi munkálatait. Mindezt Kevin Shirley producer –  aki a csapat legutóbbi három lemezén is dolgozott - erősítette meg saját honlapján, hozzátéve, hogy a zenekari munka ugyan befejeződött, de tennivaló van még bőven.  
 

The Cult : új lemezen dolgoznak

Ennek a magazinnak az első írása a The Cult Born Into This című lemezének kritikája volt, de mostanában nagy volt a csönd a zenekar körül. A  The Cult Twitter oldalán azonban érdekes bejegyzésre bukkantunk, miszerint: „in the studio with Criss Goss”. Korábban is csiripelték a madarak, hogy idén új lemezzel jelentkezik a legendás csapat, de innentől ezt kész ténynek is vehetjük, ráadásul Criss Goss-szal dolgoznak, aki zenészként a Masters Of Reality főnöke és producerként olyan zenekarok albumán dolgozott, mint a Kyuss vagy a Queens Of The Stone Age.

Tavaly nyáron Ian Astbury pár számcímet - Heavy Psych Witch DroneOuther Heaven, Death Of A Hipster - is emlegetett blogján.

Ördögárok : megjelent az Ami Számít

Az Ördögárok tavaly nyáron kezdte el felvenni az első nagylemezünk anyagát, amely 2010 februárjában jelent meg az Edge Records gondozásában Ami Számít címmel, az alább látható borítóval és dalokkal.

Akkor jó, ha fáj
Egy másik nap
A rock ’n’ roll éjszakája
Nyári Zápor
Ami számít
Hajt a vér
Meztelen szombat
Út a pokolba
Legyen minden más
Menned kell
Szép volt

 

Szemenyei Ádám gitáros és Kilyén Tamás dobos ismeretségéből kiindulva, majd a hozzájuk csatlakozó Bodri Márton gitáros, Nyitrai Attila énekes és Vulmann Attila basszusgitáros érkezésével lett teljes az Ördögárok zenekar, 2007 februárjában.

Nyár végén  Nyitrai Attila helyét Lakatos „Suhanc” Gábor vette át.

2008. februárjában hatalmas bulival ünnepelték első születésnapjukat, majd elkezdtek dolgozni az első demofelvételeken. Ez év nyarán a csapat lehetőséget kapott az EFOTT-on való fellépésre.

2009 februárjában az Alcohol zenekar tavaszi turnéján vendégeskedtek. Ez év augusztusában énekesváltás történt, Somodi Zsolt "Soma" állt a mikrofon mögé, azóta pedig töretlenül és egyre nagyobb elszántsággal haladnak előre.
 

További infók:
Ördögárok hivatalos weboldal
Ördögárok MySpace oldal


 

 

Las Vegas, szevasz : Taking Dawn – Time To Burn

Taking Dawn - Time To Burn coverAmellett, hogy a Roadrunner Records az utóbbi években szépen lassan multi kiadóvá nőtte ki magát rock/metál körökben – náluk van a Slipknot, a Nickelback, a Dream Theather, a Kiss, a Machine Head és még sorolhatnám – rengeteg figyelmet fordít egy-egy stílus, vagy neadjisten zenekar jó értelemben vett kópiabandáinak szerződtetésére.

Van egy remek AC/DC másolatuk az Airbourne képében, van Nickelback utánzatuk, őket Theory Of A Deadmen-nek hívják, most pedig a 80-as évek klasszikus elemekkel vastagon megkent, de a régkor hajbandáinak attitűdjeivel is rendelkező csapatot húztak elő a kalapból.

Tovább

Amorphis – DVD júniusban

Idén ünnepli 20. születésnapját a finn Amorphis. Ennek alkalmából a Nuclear Blast gondozásában júniusban megjelenik a csapat első dvd-je Forging The Land Of Thousand Lakes címmel, melynek felvételei tavaly novemberben - hazai pályán - az oulu-i Club Teatria -ban készültek Finnországban. Az anyag speciális kiadásban egy 4 diszkes változatban is napvilágot lát, benne a koncert 2 cd-s verziójával, valamint az egyik dvd-n magával a koncerttel, míg a másikon a Tales From The 20 Years című dokumentumfilmmel, videóklipekkel és egy Summer Breeze Fesztiválos koncerttel.  

 

Black Label Society, Megadeth & Killswitch Engage – Kilépett, belépett, lelépett?

Az elmúlt napokban annyi leépítés, felmondás volt a rockzeneiparban, hogy megpróbáltam egy hírbe belesajtolni mindet.

Black Label SocietyA Zakk Wylde vezette Black Label Society új albumán dolgozik, viszont jelenleg nincs dobos, mert a Crowbar-ból is ismert Craig Nunenmacher kilépett a zenekarból (a képünk bal szélén). Természetesen mindenki sajnálja a történteket és további sok sikert kívántak a dobosnak. Az új dobos kiléte még nem ismert.

 

 

Dave Ellefson - MegadethA Megadeth-ben is változások történtek, James Lomenzo basszer érezte úgy, hogy másfelé  viszi az útja. Az új basszusgitáros a Megadeth klasszikus felállásának tagja, David Ellefson lett, aki félretette az elmúlt évek történéseit és kibékült MegaDave Mustaine-nel. Most már nincs akadálya, hogy a turnén a teljes Rust In Peace-t eljátsszák.

 

 

 

 

Howard Johnson - Killswitch EngageA Killswitch Engage amerikai turnéján is történt egy s más. Howard Johnson énekes „előre nem látható történések” miatt nem tudja befejezni a turnét. Átmenetileg az All That Remains vokalistája Phil Labonte ugrott be a megüresedett posztra. A zenekar pár napon belül döntést hoz, hogy mi legyen a március végéig tartó turné többi állomásával.

süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum