RockStation

Pert nyert a Rammstein az Apocalyptica ellen

2011. január 04. - sunthatneversets

A Berlini Regionális Bíróság a felperes Rammstein javára döntött védjegybitorlás miatt  abban a perben, melyet a német csapat és menedzsmentje indított a finn csellós Apocalyptica, mint alperes ellen. A bíróság a germán csapatnak 45.000 € kártérítést ítélt meg.

Az ügy az Apocalyptica Worlds Collide című lemezének reklámkampánya miatt indult. A lemezen sok vendég zenész mellett  a Helden című dalban (David Bowie Heroes című szerzeménye német nyelven) szerepelt a Rammstein frontembere Till Lindemann és Richard Z. Kruspe gitáros is. Az Apocalyptica viszont az album borítójára ragasztott matricákon, a magazinokban és plakátokon a "featuring Rammstein" feliratot használta mindenfajta engedély nélkül.

Mivel a Rammstein név védjegyoltalom alatt áll, ezért csak engedéllyel használható fel kereskedelmben, így a banda és menedzsmnetje jogosan pert indított az Apocalyptica ellen. Állítólag a két együttes jó viszonyban volt egymással, hogy ez ezután is érvényes lesz-e az már kérdéses.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr12560910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Takika 2011.01.04. 21:54:41

Annyira jo viszonyban voltak, hogy a Rammstein egyik pesti koncertjen az Apocalyptica volt a special guest, meg kozosen is zeneltek.

Meth, Not even once 2011.01.05. 18:04:54

Hát a Rammstein biztos éhenhalt volna anélkül a 45 ezer euró nélkül...
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum