RockStation

Renovage – Demo 2011

2011. április 28. - sunthatneversets

A Renovage egy fiatal zenekar, melyet 2010. áprilisában Kató Dániel (gitár) és Megyeri Zoltán (dob) alapított Enyingen. Később csatlakozott Göcsei Gergő (ének), majd Juhász Péter (basszusgitár). Eleinte feldolgozásokat játszottak, de aztán saját dalokra is gyúrtak, sőt az ismertebb Septicmen zenekarnak köszönhetően több koncertet is adtak.

A csapat előzetes válogatás után bekerült a Bandák Csatája II. tehetségkutatóra, ahol  a középdöntőig jutott, igaz akkor még Draped In Sun néven. 2011. januárjában  megkezdődtek egy 3 számot tartalmazó demó felvételei, amely március 8-án vált elérhetővé.

A zenekar saját bevallása szerint a kezdetek óta nem törekszik konkrét stílus kialakítására, mindenki a saját zenei világát hozza a számokba.

Ettől függetlenül a Renovage zeneéjébe rengeteg modern metálos elem került. Húzós, riffgazdag zenét tolnak a srácok. A bióból ugyan nem derül ki, hogy hol vették fel a három dalt, de egy kicsit lehetne horzsolóbb az egész, mert a hangzás nekem egy kicsit sterilre, néhol vékonyra sikeredett. Pedig az Inner Surface-ben minden adott, hogy leszakítsa a hallgató fejét. Döngölő gitárjáték, fogós refrén, amolyan slágergyanús darab. Göcsei Gergő a második dalban is jól énekel. A Realize kicsit hard rockosabbra sikerült, melyben Juhász Péter basszusjátéka nagyon jól eltalált. A harmadik The Control című dal talán a legösszetettebb a három közül, mely egy groovosabb témára épül, de funkys zenei elemek is felütik a fejüket benne. Összességében ez is egy jó szerzemény.

Egy biztos nem ügyetlen gyerekek gyülekezete a Renovage, kicsit több tapasztalattal, valamint jobb megszólalással bőven van potenciál az enyingi zenekarban.   

A Renovage myspace oldala

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr712861110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum