RockStation

Ördög, akivel futsz...: Rendhagyó Superbutt lemezbemutató, ésegy csipetnyi The Southern Oracle

2011. október 08. - sunthatneversets

Hiába, élni tudni kell. Egy lemezbemutatóval egybekötött születésnap talán minden zenész álma. A tizenegyedik éve pályán lévő Superbutt nemrégiben rukkolt elő új nagylemezével, melyet metál állatoknak szántak. A Music for animals szám szerint az ötödik a sorban, míg Vörös András születésnapjaiból szeptember 30-án már a negyvenediket hagyta maga mögött.

Az új, dupla  album stúdiómunkálatai részben Berlinben zajlottak, részben pedig a magyar fővárosban, és az ígéreteknek megfelelően került rá pár magyar nyelvű szám is (Pont középre, Szikra, Pokolra kell és a Túlütés), melyekben jobban érezhető a zenekar azon irányú törkevése, hogy elszakadjanak attól, ami hagyományosan SB és valami máshoz nyúljanak, kihasználva a stílus adta lehetőségeket. Dimanikus és izgalmas, tele meglepetésekkel, ahogy az ex-Watch My Dying gitáros Kovács Attila fogalmazott „az év legjobb Superbutt lemeze” lesz.

A szinte teljesen új felállásban tündöklő banda (Erdei Attila, Kovács Attila, Práznek Tamás, Nedoluha György és természetesen Vörös András), a vérfrissítésnek köszönhetően új lendületet kapott, szárnyalásuk olyan remekművekben csúcsosodik ki, mint az első korongot záró Murder of Socrates. A Dürer-kertben tartott koncertjük egy heavy metal örömóda volt, az előkészületek hosszú hónapjainak izgatott türelmetlensége a színpadon vad tombolásban tört elő és rántotta magával a nem túl népes, ám annál lelkesebb és bennfentesebb közönséget.

András a szülinapi torta és nem utolsó sorban a debütáló koncert mellett még egy különleges ajándékot kapott: anyukája első ízben látogatott el fia koncertjére és pogozó fiatalok egy csoportja mellől szemlélte az eseményeket.

Az este másik magyar fellépője a The Southern Oracle volt, a rendkívül tehetséges énekessel, Kókai Barnival a Superbutt után váltottunk pár szót. Tudtunk volna bőven többet beszélgetni, hiszen alig egy hónap múlva indul turnéjuk a Till We Droppal – téma akad tehát bőven. A közös koncert körutat az ugyanazon kiadóhoz való szerződés hívta életre (idén augusztusban csatlakozak a müncheni Let it Burn Recordshoz), habár nem titok, hogy a két banda között baráti a viszony, így a fiúk garantáltan nagy bulit csapnak majd abban a hat városban, ahova ellátogatnak. A főváros mellett meghódítják Jánossomorját, Nyíregyházát, Szolnokot, Kiskunfélegyházát és Eger városát is. A szegedi The Southern Oracle ezzel egy mozgalmas évet zár majd: egy névváltás után debütáló albumukat, a Hellwakeninget népszerűstették, koncerteztek a Subscribe-bal és ezzel párhuzamosan egy „dizájn-váltáson” is átestek, az új logó az amúgy grafikát és rajzot tanuló Barni keze munkáját dícséri. Reményeik szerint ezzel a hat bulival sikerül folytatni a tavalyi sikerszériájukat, és keményen dolgoznak azon, hogy az elmaradt európai turné újra elérhető közelségbe kerüljön.

Szöveg: Kutasi Kitty, Fotók: Máté Évi 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr593286204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum