RockStation

Running Wild lemez 2012-ben, Shadowmaker címmel!

2011. október 24. - viliricsi

Bár a megjelenés áprilisra datálódik, bebizonyosodott, hogy nem áprilisi tréfáról van szó! Pedig erre is gondolhatnánk, tekintetbe véve azt, hogy Rock and Rolf (Rolf Kasparek) és aktuális csapata a 2009-es Wackeni fesztiválon búcsút vett a közönségtől. A kalóz-imaget előszeretettel használó együttes énekes-gitárosa ezek után (álnéven, és „csak” gitárosként) a Toxic Tastet kezdte erősíteni. Amég nem került képbe egy Running Wild best of négy új nótával. Ekkor a történet szerint Kasparek oly mértékben ráérzett újból a Running Wild dalok ízére, hogy felvetődött a kérdés: miért ne írhatna ezzel az erővel egy teljes albumot is? Azt ígéri, az új anyagon érződni fog a elkötelezetlenség felszabadult érzése. Egy nyolcperces Drakula-eposz is hallható lesz a cd-n.

 

A német „zenekar” – helyesebben Rock ’n’ Rolf, és az adott pillanatban őt körülvevő zenészek – már néhány éve létezett, mikor a nyolcvanas évek közepén kitalálták maguknak a már említett kalóz-imaget, és amúgy kalóz-módra berobbantották magukat az ismertség birodalmába. Bár gyakorta töltötték be a gúnyolódni vágyó kritikusok céltáblájának szerepét, Rolf zeneszerzői tehetsége, és lemezeik aprólékos kidolgozottsága mindenképpen tiszteletet érdemelt. Infantilisnak mondható kalózos-cowboyos-démonos világukból néha kitekintvén a környezetvédelemnek is jelentőséget tulajdonítottak, például a ’92-es White Buffulo című nótával, vagy a legismertebb lemezükön, a  Port Royal-on hallható Uaschitschun dallal. Ugyanezen albumról most hallgassuk-nézzük legnagyobb slágerüket, a Conquistadorest! Időutazás '88-ba - start!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr593325449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum