RockStation

Áprilisban If These Trees Could Talk az Instant-ban

2011. december 06. - sunthatneversets

Szerencsére a minőségi post-rock szerelmeseinek igazán nincs okuk a panaszra, hiszen a keleti part legnagyobb független post-rock kiadójának, a The Mylene Sheath-nek már mindegyik kiemelt zenekara tiszteletét tette Budapesten az elmúlt három évben. Koncertezett nálunk a Caspian, kétszer is eljött a Gifts From Enola, februárban dupláz a Constants, és áprilisban az utolsó hiányzó nagyágyú, az If These Trees Could Talk is megtiszteli fővárosunkat azzal, hogy első Európa-turnéján idáig merészkedjen egyetlen ingyenes fellépésének alkalmából.

 

Bizony, ingyenes koncertről van szó az ínyencek legnagyobb örömére, ami természetesen nem kérdőjelezi meg az élmény és a játékidő teljességét. Sőt, a három gitárral kiálló, instrumentális ohiói zenekar feltehetően már új szerzeményekkel is megörvendezteti a rajongókat és az érdeklődőket, ami azért is nyerő helyzet, hiszen ha valaki behatóan ismeri a banda eddigi kiadványait, jól sejtheti, hogy módszeres határátlépésekkel és eszement katarzisokkal kell számolni. Nyilván mindehhez hozzátartozik, hogy az egyes dalok építkezése a műfaj legszebb hagyományaira nyúlik vissza, de a gitárjáték színes és erőteljes dinamizmusa mindenképp olyan bandák markáns lendületével említhető egy lapon, mint a kiadótárs Gifts From Enola, vagy épp a Russian Circles. Így aztán nem is lesz helye végtelennek tűnő merengéseknek vagy giccses csilingeléseknek: az If These Trees Could Talk zenéjét a monumentalitás mellett az ösztönös erő formálja és alakítja, ennek szellemében pedig a koncertjüket sem kell félteni attól, hogy az év egyik leginkább meghatározó élményében lehessen részünk. És ha ingyenkoncert, talán már mondanunk sem kell, hogy helyszínül a Scorpiost és a LaFarót is befogadó Instant fog szolgálni, így hát találkozzunk ott!

A Skalar Music Hungary, a Chromechoes Promotion és az Instant bemutatja:
IF THESE TREES COULD TALK (USA)
2012. április 16., INSTANT
Jegyárak: INGYENES!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr883441713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum