RockStation

Zsigeri hardcore a hűség városából - Drawing: Indul a menet

2011. december 21. - Norbert K

Változatos anyagokkal keresik meg szerkesztőségünket a fiatal, feltörekvő zenekarok. Ezúttal egy őszinte, zsigeri, hamisítatlan hardcore anyagot szállított hozzánk az elektronikus levelezési rendszerünk. A folytatásban a soproni Drawing zenekar idei, Indul a menet című bemutatkozó lemezéről lesz szó.

A banda 2008-ban alakult a hűség városában, és igazi, jó lokálpatrióták lévén a 13 számos hanganyag egyik száma a város nevét viseli. Van egy intro/outro páros is, így a tényleges dalok száma 11-re tehető. Zsigeri hardcore, ahogy már említettem, ez az album felépítésén is látszik. Átlag másfél-két perces trackek követik egymást, egy pillanat szünetet sem adva a hallgatóságnak.
Egyetlen, 3 percet meghaladó alkotás van a lemezen, A mi utunk címmel, aminek az elején, ha filmes ismereteim nem csalnak meg, a Sleepers - Pokoli leckéből hallhatunk egy részletet. Nyilván nem véletlen, a nekünk küldött e-mailben megemlítik a srácok, hogy egyikük sem származik abból a kimondott mintacsaládból. Feltételezem, több dologban is passzol a film története a dalokat ihlető élményekhez.

Hardcore lemeznél mindig nehéz jobb illetve kevésbé jobb alkotásokat kiemelni, mindenesetre azért pár dallal mégis megteszem. Különösen tetszett a már az imént említett A mi utunk, jó lett a Magamban gondolkozom, a címadó Indul a menet, az igazán fejletépős Dolgozik a gépezet.
A szövegvilág is egyébként alapvetően a klasszikus, hc által érintett problémák témakörét feszegeti. Az egyetlen, igazán komolyan negatív észrevételemet is itt említem meg: néhol túl puritán és nyers, gondolok itt elsősorbana a Végem és a Tisztelet a kivételnek című számokra. Félreértés ne essék, nem a prűdség mondatja velem, nagyon is rendben van a káromkodás, ha funkciója van, de itt, különösen az előbbiben, sok helyen öncélúnak érzem. Nyilván ez is csak egy véleményem, de mint tanácsot, ennek finomítását ajánlanám a továbbiakra nézve.

A zenei alap pontosan olyan, amilyennek lennie kell, egy magyar underground core bandánál pedig részletesen belemenni a hangzás kérdésbe igazán szürreális lenne. Nincs vele egyébként semmi gond.

Ahogyan az albummal sincs. Összességében teljesen rendben van, amit a Drawing zenekar pakol le elénk ebben az egynehány percben. Hogy mennyire réteg zene a műfaj, amit képviselnek, mindenki döntse el maga. Én magam a mondanivaló miatt annak tartom, de azt is láttuk, hogy egy Sick Of It All/Madball páros gond nélkül zsúfolásig tölti a Dürer Kertet, szóval van itt azért potenciális közönség bőven. Valószínűleg élőben működik igazán a zenekar, úgyhogy ha valaki szeretne egy hazai hardcore banda koncertjére menni, akkor ajánlom a soproni Drawingot.

 

www.drawing.hu

www.myspace.com/drawingband

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr163478458

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum