RockStation

Szombathelyi legendák - Liberal Youth: Mindenki Nézi, Senki Sem Látja, Social Free: Harccal A Világnak (2010)

2012. január 15. - Norbert K

A magyarországi hardcore színtér él és virágzik, ezzel újra és újra szembesülök rögös rockújságírói pályafutásom alatt. Ezúttal két veterán szombathelyi zenekar, a Liberal Youth és a Social Free jelentkeztek új albummal, Mindenki Nézi, Senki Sem Látja, illetve Harccal A Világnak című lemezeikkel. Több mint 20 éve létező zenekarokról van szó, akik nagy hatással voltak a Dunántúlon alakult fiatalabb hc bandákra is, szóval igazán megérdemelnek egy cikket hasábjainkon.

Őszinte dolgokról van szó, a Liberal Youth egy nap alatt vette fel hanganyagát, Győrben, és egy 9 számos, negyedórás albumról beszélünk. A nekünk küldött cikkben is említik, hogy a csapat zeneileg legalább annyira punk, mint hc, amivel abszolút egyetértek. Persze szép dolog a puritánság, de mondjuk, ha egy helyett három napig veszik fel, talán meg is szólalna valahogy a korong. Így leginkább egy 90-es évekbeli amatőr, kezdő rockzenekar hatása van. Ha ez volt a cél, sikerült. A dalok egyébként jók, nincs velük gond, a Keleten a helyzet változatlan címmel a lemezre pakolt dal pedig igazi gyöngyszem. Petőfinek A nép nevében című versének feldolgozása. A Senkitől Nem Kell Semmi bevezető dal már legyalulja a hallgatóságot, jó kis punk dobbal, punk énekkel és kvintezéssel, és lényegében utána ez folytatódik a 9. szám végéig.

A Social Free a klasszikus NYHC vonalat követi, egy hosszabb és jobban kidolgozott lemezzel, de nem kell aggódni, ez se akarja feltalálni a spanyolviaszt. Odamondanak rendesen, a zene is jól követi a dolgot. A kezdő Egymás Ellen nagyon jó, a küldött cikkben külön kiemelték a Jönnek A Srácokat, ezt én is megteszem. Nincs benne semmi különös, akit anno elkapott a NYHC hardcore láz, és mai napig szokott Madball vagy mondjuk Earth Crisis lemezeket hallgatni, annak tetszeni fog a szosölfrí munkássága.

Egyebet nem tudok fejtegetni a lemezekkel kapcsolatosan, teszik a dolgukat, ahogy kell.
A két album ingyenesen letölthető itt (Liberal Youth) és itt (Social free). A kettő együtt 130 mega, a mai szélessávú internetek és terrabájtos vinyók világában igazán nem tétel, szóval tessék szépen leszedni őket és legalább egyszer meghallgatni.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr43548671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum