RockStation

Túlérett paradicsom: Rotten Tomatoes - Seven Seagulls

2012. május 14. - KoaX

Imádom a paradicsomot, főleg vajas kenyérrel. A friss, finom zöldséghez a legkönnyebben egy piacon juthatunk hozzá. Persze az idő múlásával megszottyadhat. Máskor pedig elfeledkezem róla, és a hűtőben marad. Mi van ilyenkor? Megrohad. Mitől? Olvassatok utána, és tutira megértitek a biológia folyamatát az egésznek, de közben mindenképpen hallgassátok meg a Rotten Tomatoes új Seven Seagulls című albumát.

 

 


A négytagú formáció szerint punk-rockot játszanak, de ezzel nem igazán értek egyet. Maradjunk a zöldséges megoldásoknál. Olyan ez a muzsika, mint egy tavaszi saláta. Van benne minden, mi szem-szájnak ingere. Kis retek, ami a SKA-s elemeket testesíti meg, pár szelet uborka, alias Enter Shikari hatások (a lemez második felén ebből többet is éreztem), fejes saláta kevés olajjal körbe ölelve segít a kiabálósabb részeket megrágni, és amitől az egész nyúl-kajánk zamatos lesz a (rothadt) paradicsom.

Vegyes érzelmeket kelt az album bennem. Pár napja még nagyon erőltetettnek éreztem, tegnap már azt mondtam, hogy nem rossz, ma meg úgy vagyok vele, hogy vannak benne kegyetlen szimpatikus megoldások is.

A nyitó Darkest Dreams megmutatja, hogy mire is számíthatunk. Pattogós riffek, dallamos ének, ami valahol nagyon Set Your Goals-os, viszont mégis…. Ma bejön. Ellenben a második Dress Rehearsal Of Life, már eléggé egyedi. Az igazi húzós témák visznek magukkal, és egyből kedvem támad zúzni egy kicsit. Különösen tetszik a szám közepén a kis belassulós rész, nagyon el van találva.

A Static-X kópiás gitárral nyitó dalban ismerhetjük meg az Insomaniac című szerzeményt. A refrén együtt ordítozós része, és az azt követő break down megint csak elnyerte a tetszésemet. Bátran merem állítani, hogy ilyen megoldásokkal kéne telepakolni az albumot, és totál elvakult rajongó is lehetnék.



Jót akarok írni a bandáról, mert valahol szimpatikus a zenéjük, máshol viszont annyira klisés,... A hangzás is eléggé tetszetős, tényleg nem lenne okom itt panaszra, ha kicsit több saját, egyénibb ötletet hallanék. Házibulikban simán el tudom képzelni, hogy felrakjuk az albumot. Remélem a következő albumukkal is hozzák ezt a színvonalat, és többet mutatnak majd meg magukból.

Facebook Rotten Tomatoes

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr994507870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum