RockStation

Leander Rising néven folytatja a Leander

2012. június 01. - sunthatneversets

leander-rising-cd-front.jpg

Az elmúlt hónapokban felpörögtek az események hazánk egyik legnépszerűbb metal zenekara, a Leander körül. A felfokozott érdeklődéssel várt, SzívIdomár címmel megjelent bemutatkozó album a MAHASZ albumeladási Top 40 lista előkelő 3. helyén nyitott, és az azt követő héten is megőrizte fantasztikus pozícióját. A 14 dalt tartalmazó korong fogadtatása mind a közönség, mind a szakma részéről rendkívül pozitív, ezt bizonyítja a számtalan dicsérő kritika, mely a nyomtatott és online sajtóban látott napvilágot.További örömre adott okot, hogy a Fonogram - Magyar Zenei Díj "Az év hazai felfedezettje" kategóriájába a Leander zenekar is az esélyesek közé került. Ugyan a jelölést nem sikerült díjra váltani, de a srácok egyáltalán nem szomorodtak el, hiszen a Ballantine's Fonogram különdíj közönségszavazásán az "Év Zenekara" kategóriában arattak győzelmet. Természetesen az ünneplés nem maradt el...

Azonban a közelmúlt sikerei után sincs megállás, hiszen a srácok életük talán eddigi legnagyobb kihívása előtt állnak. Hosszas tárgyalásokat és számtalan egyeztetést követően sikerült megállapodni a CEN/RED csoporttal, hogy a zenekar angol nyelvű albuma 2012. július 17-én megjelenjen Amerikában is!

Az 1979-ben alapított vállalat elsősorban a rockzenére specializálódott és a ma már Sony Music-tulajdonban lévő cég számtalan független metal/rock label kiadványát gondozza az Egyesült Államokban (Prosthetic Records, Equal Vision, Megaforce stb). Az amerikaik számára a "Heart Tamer" első körben digitálisan lesz hozzáférhető, illetve limitált példányszámban legyártott, fizikai CD is rendelhető lesz a weboldalról.

A tárgyalások során derült ki, hogy a Leander nevet egy német előadó korábban levédette, így a jogi problémák elkerülése érdekében és hogy semmi se veszélyeztesse az amerikai megjelenést, a zenekar Leander Rising-ra változtatta nevét. Mostantól ez a csapat hivatalos neve, így a hozzájuk kapcsolódó alábbi oldalak elérhetősége a következőképpen alakul:

Weboldal: www.leanderrising.com | www.leanderrising.hu
Facebook: http://www.facebook.com/LeanderRising
YouTube/VEVO: https://youtube.com/LeanderRisingVEVO (a tartalmak feltöltés alatt)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr544558590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum