RockStation

Suicidal Tendencies a Zöld Pardonban!

2012. július 10. - sunthatneversets

Most, hogy a Zöld Pardon megkapta a működéshez szükséges összes engedélyt, bátran írjuk le, hogy július 11-én a Suicidal Tendencies koncertjére lehet egyet bulizni.

Az énekes Mike Muir által 1981-ben alapított zenekar pályájának kezdetén sok pletyka keringett arról, hogy a tagjai bandatagok - ruházatuk, fejkendőik, gördeszkáik, kifordított baseballsapkáik is erre utaltak. Első fontosabb klipjük a Institutionalized volt az első hardcore punk videó, ami bekerült az MTV-be - ennek köszönhetőn a banda hamar széles körű ismertségre tett szert és megkezdte világhódító útját: tinédzserek ezrei kezdte utánozni öltözködésüket – ők tették népszerűvé hardcore körökben a szembe húzott fejkendőt (bandana) és a kosaras mezt – valamint ami még ennél is fontosabb: zenei mozgalmat indítottak el a legkeményebb riffelős thrash metalt groove-os ritmusokkal és rap-en alapuló kántáló énekléssel. A korai „kőkemény" korszak után - a 80-as évek közepén ki voltak tiltva Los Angeles összes koncerthelyszíneiről - a Suicidal 90-es évekre milliós eladásokat produkáló csapat lett, a régi rajongók elpártolásával párhuzamosan a zenei ellentétek fel is robbantották a bandát. Mike Muir azonban 2002-ben nem bírta tovább „anyazenekara" nélkül és számos sikeres szóló-projektje ellenére folytatta a Suicidal Tendencies történetét: bár a csapat basszusgitárosát, Robert Trujillo-t időközben leigazolta a Metallica, az új tagokkal felálló csapat eredeti fényében zúz azóta is, a közönség nagy megelégedésére.

Dátum: 2012. július 11.                                                                                                   

Kapunyitás: 18:00                                                                                                         

Időpont: 20:00                                                                                                            

Helyszín: Zöld Pardon (Rákóczi híd (volt Lágymányosi híd) budai hídfőjénél)

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr764382281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trey 2012.04.12. 10:55:48

thrash metal, konyorgom
legalabb ujsagirok tudjak jol...

sunthatneversets · http://rockstation.blog.hu 2012.04.12. 21:12:39

@trey: Már a ZP facebook oldaláról származó sajtóanyagot is háromszor át kell olvasni :-) Javítva! Ha saját kútfőből írok nem hibázom el.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum