RockStation

Lenn voltunk a 'Hegyen - Hegyalja Fesztivál 2012. (0. és 1. nap)

2012. július 22. - Norbert K

Évek óta van 0. nap Hegyalján, így már kedden belevethettük magunkat a fesztiválozásba. Na, persze, elég visszafogottan, mert érdemi koncertek csak a Furmint klub színpadán voltak, ebből pedig engem egyedül a Men In The Box, egy Alice In Chains tribute zenekar fellépése érdekelt. Élmények, vélemények, beszámoló a nulladik és az első nap eseményeiről.

Mint utóbb kiderült, a Men In The Box az egyik legjobb koncert volt a héten számomra. Nagyon szeretem az AIC-t, és a srácok elég jól nyomták. Volt Rooster, Man In The Box, Would, Angry Chair, Junkhead, sőt, még egy Mad Season dal is. Szóval minden, ami kell.

Ami kissé beárnyékolta, arról sem a zenekar tehet. A performansz alatt szembesültem azzal, amivel eddig az elmúlt hét hegyaljám alatt egyszer sem: nem tudok készpénzzel fizetni a fesztivál területén. Egy külön fesztiválkártyára kell pénzt feltölteni (jegyzem meg, feltöltésenként egy 100-as "kezelési költségért"), majd azzal fizetni a pultnál (jegyzem meg, 10 forint fizetésenként). Legyünk jóindulatúak, és tételezzük fel, hogy ezzel a kiszolgálást akarták gyorsítani, de a valóságban úgy nézett ki, hogy iszonyatosan sokáig kell a kártyafeltöltőnél sorban állni, a leolvasó készülékek pedig nagyjából minden 5. fizetésnél lefagytak.

Ennyit az infrastruktáról, foglalkozzunk inkább a szerdai programmal. Mentem volna Roadra, meg Exodusra is akár, de előbbi nagyon korán volt, utóbbira haladva pedig régen látott ismerősökbe futottam, így elmaradt mindkettő. Ez Tokaj átka. Mindenesetre, ha már nem volt Ossian idén (kedv beárnyékolása 2.0), megnéztem az EDDA-t, jusson valami nekem is a jóból. Jutott rendesen, Kölyköd Voltam, Ünnep, Kör közepén. Persze, baromi ciki tud lenni, amit Pataki csinál, de mindenki ismerte a dalokat, és teli torokból üvöltötte, úgyhogy a hangulat megvolt.
edda.jpg

Ha már EDDA-n voltam, nem végeztem félmunkát, és belenéztem az Alphaville-be is. Rosszabbra számítottam, a szintipopos prüntyögés helyett hangszerekkel, élőzenével nyomták, igyekeztek jó hangulatot teremteni, de azért elég latymatag volt. És annyira nem is vicces.

409665_10150960391151794_1564225138_n.jpg
A Firkin írpunkján nem voltam, mert engem ez a stílus nem hoz lázba, de állítólag jó hangulat volt, ügyesek. A Vulgar Display Of Cover pedig Pantera-tribute zenekarhoz híven szakította az arcunkat, és a késői időpontnak köszönhetően a szokásos fesztiválhangzás (csak a basszus és a dob hallatszik) sem zavart annyira. Utánuk alvás, folyt. köv.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr624671451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum