RockStation

Ott vagyunk a FEZEN-en! 0. nap - 2012.08.01

2012. augusztus 02. - sebiszabi

fezen_flyer_mod.jpgEz a nap is elérkezett végre! Négy napra Székesfehérvár (főleg) a  magyar rock- és metálrajongók Mekkájává változik. És ahogyan néztem a bemelegítő napon, lesz is itt nagy zarándoklás a napokban. Kis kalandozás után hozzájutottam a jegyemhez és a fontos adminisztrációs dolgok intézése után (értsd: merre adnak hideg és olcsó sört) elkezdtem felmérni a terepet, merre vannak az egyes helyszínek. Kicsit talán sokat is pöcsöltem, mire megtaláltam a Fezen Klub Csarnokot, de azért időben érkeztem: épp Leanderék hangoltak.

Ezért igyekeztem ennyire igazából a 0. napra, hogy élőben lássam a Leander Rising koncertet. Délután 4 órai kezdés, gondoltam nem épp a legjobb időpont, ráadásul felvezető napon. Erre még rátett, hogy a helyen irgalmatlan hőség volt és nem mozdult a levegő. Ennek ellenére a Leander fullra töltötte meg a helyet és valami hihetetlen jó bulit nyomtak. A Szívidomár albumról szinte az összes nótát elnyomták, a VIII. főbűnnel kezdve, a Csak Te és a Szomorú vasárnapon át egészen a Viharom, tavaszomig. Extraként eljátszották Dio Holy Diver-jét  és az új feldolgozásnótájukat, a Rihanna által ismertté vált Only Girlt A közönség imádta őket, persze ez nem meglepetés a Fonogram-díj után. Imádták őket a koncert után is: autogram osztogatás, közös fényképezkedés. Utána beszélgettem is egy kicsit a srácokkal (ezt majd később olvashatjátok is), közvetlen és jófej arcok.

Utána meglátogattam a Dalriada koncertet, amolyan ismerkedés jelleggel (nem vagyok oda a folk metálért), de kellemes meglepetés volt, hogy újra megtelt a Csarnok és a hangulat is nagyon a helyén volt. Rudán Joe kezdett utána egy akusztikus koncertet a kerthelyiségben, egy szál gitárossal az oldalán adott elő hazai és külföldi rockhimnuszokat. Viszont két nóta után lecsatlakoztam, mert a Csarnokban megmozdult valami...

A Subscribe lépett fel egy különleges szettel. Rage Against The Machine számokat adtak elő. Nagyon hangosak voltak, főleg ahogyan a zárt helyen megszorult a hang, brutálisan nagyot szólt. Eszméletlen jó bulit csináltak, teljes volt őrület a tánctéren is. Ugrálás, pogó és persze ördög-lyuk is volt. És amit Csongor Bálint művelt a színpadon, az valami tényleg eszetlen volt. Egy percre nem állt le, folyamatosan nyomta és persze a publikumot is végig mozgásban tartotta. Igazi energiabomba volt az egész koncert. Komolyan fáradt voltam, de nem lehetett őket otthagyni! Tuti, hogy megnézem őket ma is, Subscribe formációban.

Az igazi durvulás ma kezdődik: Testament, Machine Head, Sabaton lesz a menü.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr754692147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum