RockStation

Rocksámánnal támad a Kerekes Band

2012. augusztus 30. - sunthatneversets

kerekeswaszlavik.JPG

Hazánk egyik legnépszerűbb ethno folk punk bandája most a Budapest Park nagyszínpadán mutatja meg, mi a magyarok istene. És hogy művészetüknek még nagyobb hangsúlyt adjanak, a bulin közreműködik a hazai alternatív élet egyik klasszikus alapvetése, a rocksámán, Waszlavik „Gazember Welorex Ullmann Mónika” László.

Milyen a klasszikus pásztorfurulyával és brácsával megtámogatott, etno punkba mártott hagyományőrzés Kerekes and módra? A Kerekes Band az utóbbi évek egyik legütősebb világzenei bandája: hasító ethno-funk, felszabadító csángó boogie, nagy terpeszes rock 'n' roll, akikre jellemző a pulzáló "stadion-folk" hangulat, melyet csodás gyógyulások és pszichedelikus látomások kísérnek. Fehér Zsombor koffernyi effekttel megtámogatott furulyakészlete mellett egyszemélyes showműsorával teszi fel a betyárkalapot az élményre, miközben úgy fújja, akár egy bronxi funkpartira beszabadult megvadult őscsángó, aki Jimi Hendrix legzúzósabb ütemeit szívta magába a gyimesi hegytetőn. Námor Csaba úgy nyomja kobzát, ahogy az az Ethno Funk Testvériség igazságtevőjéhez illik: minden akkordja felér egy pörgőrúgással. Csarnó Ákos brácsajátéka hozza az örömtudathasadás energiáját és zaftját, mialatt higanypumpaként kezdi mozgatni a hallgató lelkét. Kónya Csaba basszusa és Fehér Viktor dobjátéka pedig egyértelműen a folk-biznisz legkeményebben dolgozó ritmusszekcióját adja.

„One more drink Lacikám?”
Augusztus utolsó előtti napján hazánk egyik leglendületesebb etno csapata a Kerekes Band mulattatja a közönséget, kiegészítve a Bizottság egykori alapító tagjával, a vörösdiplomás „Kelet-Európai Rock Sámán-al”, Waszlavik Gazember Lászlóval.
- A Magyar Dal Napja 2011 egri koncertjén előadtuk Waszlavik Lászlóval a nekünk nagyon kedves "Hier ist mein Auto" című Gazember klasszikust. Sokat próbáltunk rá, de közösen csak a színpadon debütált a "zenei találkozás", így volt igazi élmény mindenkinek. Most egy új közös számmal is készülünk, másik személyes kedvencemmel, a magyar rocksámánizmus gyöngyszemével: a "Rózsaszínű káddal..." kezdetű vers feldolgozásával - mondta el Fehér Zsombor  a Kerekes Band egyik alapítója.

Csuklón viselt, ép 2012-es Sziget Fesztivál belépővel a belépés díjtalan!
Kerekes Band feat. Waszlavik Gazember László
2012 08. 30. 20:00
Budapest Park Nagyszínpad
Budapest, IX. ker., Soroksári út 60. -  Rákóczi híd Pesti hídfő
Infó, jegyelővétel: www. budapestpark.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr204740941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum