RockStation

Ilyen lesz a koncert-ősz a Livesound-nál

2012. szeptember 06. - sunthatneversets

Gotthard2012.jpg

Vége a nyárnak és a Fesztiválszezonnak, végérvényesen eljön az ősz és vele egy halom koncert is. Négyrészes sorozatunkban röviden bemutatjuk, hogy mire készülhettek, a koncertszervezők kiket hoznak el nektek az év hátralévő hónapjaiban. A Phoenix Music, a Concerto Music és a Hammer Concerts után jöjjenek a Livesound koncertjei.

Szeptember 23-án Budapesten játszik a rockzene egyik legismertebb billentyűse, Don Airey. A lassan négy évtizede a pályán lévő Don jelenleg a Deep Purple tagjaként dolgozik, de számolatlanul sok együttesben és több mint 250 lemezen zenélt hosszú pályafutása alatt. Ezúttal nemrég megjelent szólólemezét, az All Out-ot mutatja majd be az A38 Hajón.

Livesounds logo.jpgOktóber 2-án szintén az A38 Hajón lég fel Doug Aldrich, Michael Devin, Brian Tichy, azaz Whitesnake fele, akik ezidáig Wrecking Crew néven zenélgettek.

Október 19-én újabb szupergroup, legendák egész sora érkezik hozzánk, hiszen a PECSA Music Hall vendége lesz Mike Portnoy (ex-Dream Theater, Adrenaline Mob) dobos, Billy Sheehan (Mr. Big) bassusgitáros, Derek Sherinian (ex-Dream Theater) billyentyűs és Tony MacAlpine gitáros.

Új albummal és európai turnéval tér vissza a The Flower Kings. Az 1993-ban alakult svéd progresszív zenekar legfrissebb lemezének Banks Of Eden a címe. A 2008 után visszatérő együttes a jól ismert felállásában működik: Roine Stolt, Tomas Bodin, Jonas Reingold, Hasse Fröberg játszik a lemezen, kiegészülve egy tehetséges fiatal német dobossal, Felix Lehrmannal. Az európai turné október 23-án ér Budapestre: az A38 Hajón hallgathatjuk majd meg a zenekar műsorát.

A gyász és megtörtség hamvaiból születik újjá 2012-ben Európa egyik legnépszerűbb, idén 20 éves hardrock zenekara, a Gotthard. Két évvel alapító énekesük tragikus halála után a svájci zenekar megtalálta új frontemberét, így Firebirth című új lemezük immár Nic Maeder énekével jelent meg június 1-én. Budapesten november 21-én hallgathatjuk meg az új lemez dalait, az A38 Hajó koncerttermében.

December 2-án a egy kiváló rocktorok a Masterplan soraiból is ismerő Jorn Lande lép fel Budapesten. Mivel a koncert azon a napon került volna megrendezésre, amikor a Doro koncert is lenne, ezért a Livesound megegyezett Doro és Jorn managementjével, valamint a Concerto Musickal, így Jorn Lande Doro előtt lép fel december 2-án a Club 202-ben, így akit mindkét előadó koncertje érdekel nem kell, hogy válasszon kettőjük közül.

dragonforce02.jpg

December 5-én ismét hazánkba érkezik az ördögien gyors gitárosairól híres brit power metal zenekar, a Dragonforce. Idén jelent meg ötödik nagylemezük, mely az első kiadvány az új énekes, Marc Hudson közreműködésével. A legutóbbi fesztiválos szereplés után ezúttal önálló műsorral, fő fellépőként érkeznek Budapestre, a Petőfi Csarnokba.

A Livesound 2012 őszén változatos kínálattal kedveskedik, a rock és metál zenék kedvelőinek, melyben a hard rockon, és a power metálon át egészen  a progresszív zenékig sok minden jól megfér egymás mellett.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr114758194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum