RockStation

Bedurvult Hives: Gallows - Gallows (2012)

2012. szeptember 25. - Ddamm

gallowscover.jpg

Az Angliából indult Gallows papíron punk muzsikát játszik és be is lelkesültem hiszen a punk-ot eleve kedvelem, na meg aztán az őshazából érkezett a csapat. Őszintén megvallva nálam annyira ezek az új hullámos punk muzsikák kevésbé találnak be. Megvan bennük a lázadás meg minden, de akkor is nagyon hiányzik az az átütő erő, ami a nagy elődökben bőven megvolt. Lásd: The Exploited, Discharge,Chaos Uk, Disorder, Amebix stb. Szerintem ebben nagy szerepet játszik, hogy ezekben a zenékben már kitörölhetetlen nyomokat hagyott az alternatív hullám, ami minden volt csak éppen jó nem, de még csak punk sem.

Az azért mindenképp értékelendő a Gallows esetében, hogy még csak véletlenül sem törekednek a slágerességre vagy a könnyen emészthetőségre.Sőt, néhol kifejezetten embert próbáló az a kifejezetten idegesítő anti hang, amit a Wade Macneil produkál éneklés címen.Gallows+2012_1.jpgDe ugyan ez igaz a gitárhangzásra, olyan mintha nem lenne rendesen betorzítva, behangolva aztán végképp nem.

Érdemes meghallgatni a negyedikként érkező Outsider Art-ot, kis kellemes óó-zós résszel nyit, amit egy olyan hányadék, disszonáns letörés követ, amivel simán ki lehet kergetni a világból. Tényleg iszonyat!

Szinte végig ilyen a lemez, persze nincs nagy tragédia, azért itt-ott vannak hallgató barátabb szerzemények. Ilyen a lemezt lendületesen nyitó Victim Culture, a Last June, a Vapid Adolescent Blues,az Everybody Loves You aztán a végén a Cross Of Lorine-ban gitár is végre megdörren, amolyan kissé metálosan. Elképzelhetőnek tartom, ha esetleg megpróbálnának ebben az irányba menni talán kellemesebb perceket is szerezhetnének a tisztelt nagyérdeműnek, bár nem hinném, hogy pont ez lenne a céljuk… Nem véletlenül szerepel a cikk címében a Hives neve, hiszen tényleg olyan a  zenéjük akár egy szétbrutalizált rock and roll brigádnak. Nekem egyébként erről a pörre, nyers gitárhangzásról még az AC/ DC is beugrott, na persze ez már egy másik történet…  Én nem szívesen hallgatnék itthon ilyen zenéket, de állítólag az Egyesült Királyságban nagyon  hasít a Gallows, úgyhogy hajrá!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr484798291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum