RockStation

Állj meg egy pillanatra!: Nate Hall - A Great River (2012)

2012. október 16. - Ernő Hellacopter

nate-hall-cover.jpgAz aktualitástól kicsit lemaradva, de talán még időben jutott eszembe, hogy az ipari mennyiségű friss és említésre méltó lemezek közt valahogy elveszett, de most elemi erővel agyonvágó Nate Hall-ról tegyek nektek említést. Tisztában vagyok vele, hogy hazánkban kevesen ismerik Őt, és ezen még az sem segíthet, ha úgy definiálom az illetőt, mint a U.S. Christmas nevű zenekar központi figuráját, dalszerzőjét. Pedig zenekara is megérne egy bő lére eresztett posztot, talán egyszer arra is sor kerül, de most Nate szólólemeze lesz pár mondatban terítéken.

A kora nyáron napvilágot látott lemezt, amely A Great River címet kapta, nem más, mint a Neurot Records gondozta és Scott Kelly hathatós támogatásával lett piacra dobva. A 10 számot tartalmazó anyag 35 perc körüli hosszúságú, ami tökéletességét tekintve igen rövid, az ember többszöri meghallgatás után is önkénytelenül indítja újra ezt a remek akusztikus gitár orgiát.

Nate Hall.jpg

Az Appalache hegység szomszédságában élő Nate-et a hegyek, a vad folyású folyók ,a szelek, az elmúlás és a szebb jövő iránti vágy inspirálta dalai megírására és az olyan nagy előadók előtt tiszteleg, mint Bob Dylan, Sprinsteen vagy Van Zandt. Ebből adódóan egy roppant melankolikus, lassú és érzelmileg túlfűtött lemezt sikerült készítenie, amivel a hallgatót sikerül kizökkenteni materiális világának rabságából.

A nagy igazságok kimondása nem művészet, de Nate Hall interpretálásában egy csapásra azzá válik. Nagyon remélem, hogy lesz alkalom élőben is elmerülni Nate világában, de egy USX koncertre is legalább úgy, ha nem jobban vágyom.

Remélem lesz olyan, akinek felkeltettem az érdeklődését, mert ez a lemez megérdemli, hogy odafigyeljenek rá. A hangulat, ami árad belőle, minden e világi embernek csak hasznára válhat!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr484851260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum