RockStation

The Flower Kings az A38-on!

2012. október 18. - sunthatneversets

flowerkings03.jpgÚj albummal és európai turnéval tér vissza a The Flower Kings. A 2008 után visszatérő együttes a jól ismert felállásában működik: Roine Stolt, Tomas Bodin, Jonas Reingold, Hasse Fröberg játszik a lemezen, kiegészülve egy tehetséges fiatal német dobossal, Felix Lehrmannal. Az európai turné október 23-án ér Budapestre: az A38 Hajón hallgathatjuk majd meg a zenekar műsorát.

A zenekar új albuma, a Banks Of Eden néhány éves szünetet követően jelent meg, hiszen utoljára 2007 őszén adtak ki lemezt, és 2008 óta más tevékenységet sem végzett a zenekar. Az új lemezt a zenekar néhány hónap alatt rögzítette a Varispeed stúdióban, méghozzá a modern digitális megoldásokat mellőző, analóg technológiával. Az egyes hangszerek hangját egyszerre, egyetlen teremben rögzítették, így a Banks Of Eden a régi idők klasszikus progresszív lemezeihez hasonló, életteli hangzással bíró kiadvány lett. "Szerettük volna felidézni a bakelit-korszak legnagyobb lemezeinek szívmelengető hangzását, amit a Queen, a Genesis, a Zeppelin vagy a Deep Purple kapcsán ismer mindenki” – mondta el ennek kapcsán Roine Stolt.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr764856932

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum