RockStation

Reggeli melóűző: a djent térképe

2012. október 24. - sebiszabi

A hosszú hétvége után újra melóval foglalkozni tudom, hogy még kicsit fáj, ezért még ráhangolódásképp jöjjön egy kis lazulás: a djent térképe. Jó mazsolázgatást!

A got-djent.com webzine immáron negyedik alkalommal állította össze a „djent térképét” a több mint 4000 olvasó által az oldalon szereplő 1268 zenekarra leadott ’become a fan’ (ez kb. olyan, mint a FB-on a like) voksa alapján.  A teljes átláthatatlanság miatt csak 80 bandát tettek fel a fent ábrára. A képre kattintva nagy méretben is látható.

További nézegetnivaló a hajtás után.

A szerkesztők a lenti ábrán berajzoltak pár érdekes mintát, melyek azt mutatják, hogy a hasonló stílusú bandák hogyan tömörülnek egymás közelében:

Ez a kép is tud nagyobb lenni, katt a képre!

A Sumeriancore göncölszekere: a térkép jobb oldalán Volumes, Elitist, I, The Breather, Structures, After The Burial, Circle of Contempt, Veil Of Maya és a Born of Osiris által alkotott halmaz. Nem az összes banda dolgozik a Sumerian Records szárnyai alatt, de a stílusuk nagyon hasonlít a kiadó által menedzselt bandákéhoz.

A modern metál „kígyó” tekeredik a kép bal alsó részén, melynek  a Synthetic Breed, Sybreed, Mnemic és a Threat Signal bandák a részei.

A disszonáns gyémánt az alakzat a térkép jobb alsó részén található deltoid forma, melyet az Ion Dissonance, War from a Harlots Mouth, The Tony Danza Tapdance Extravaganza and The Arusha Accord alkot. A bandák közös jellemzője a durva zenei egyenetlenség, hangnemnélküliség és általában az őrült hangzás

Bal oldalon a Jakub Żytecki, Gru, Disperse és a Deely által fémjelzett lengyelek csoportja látható.

A brit nyúl: The Safety Fire, Aliases, SikTh, Monuments, Fellsilent és a TesseracT, a korábbi és a jelenlegi brit nehézsúlyú bandák által létrehozott nyúl formájú alakzat (állítólag a füle van felfelé - mondjuk én nem látom ebbe bele, de talán Ti igen).

Bulb csokornyakkendője: a térkép közepén található az alakzat, melyben a bandák közös jellemzője a Periphery. Olyan zenekarok tömörülnek itt, melyek korábbi, vagy jelenlegi tagjai játszanak vagy játszottak a Periphery-ben, Misha Mansoor (= Bulb) által vezetett bandában: Corelia, Ever Forthright, Friend For A Foe, Red Seas Fire, Haunted Shores, Of Man Not Of Machine, Bulb és persze a Periphery

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr344862477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum