RockStation

Természetesen zseniális: Isis - Temporal (2012)

2012. november 08. - Ernő Hellacopter

isis-temporal-580x580.jpg2010 május 18-a fekete tintával íródott a Rock Nagykönyvébe. Ezen a napon jelentette be hivatalosan a post-rock atyaúristen Isis, hogy beszüntetik aktív tevékenységüket és egyéb projektjein keresztül boldogítják a továbbiakban a nagyérdeműt. Elmondásuk szerint kiírtak magukból mindent, elérték a zenekar határait, amit tovább már nem képesek kreatív energiával pumpálni. Bár kivetnivalót sem az In the Absence of Truth, sem a Wavering Radiant  nem hagy maga után, kétségtelen tény, hogy a zenekar a Panopticon lemezével érte el a csúcsát és onnan bármerre is mozdult, az már nem volt egyenértékűnek nevezhető.

Megszűnésük érzésem szerint hatalmas, betöltetlen űrt hagyott. Bár a színtér igen aktív és ontja magából az egy kaptafára készült előadók tömkelegét, Isishoz hasonló zenekart mégsem sikerült kitermelnie. Számomra az Isis több, mint egy zenekar és szerintem ezzel nem vagyok egyedül. Ezért is vártam/várom továbbra is kiadványaikat, hiszen a Clearing the Eye DVD csak egy kis szelete az Isis tortának, azóta sok idő telt el. Sajnos a videót nem tudtam megtekinteni, annak tartalmáról nem tudok nyilatkozni, de a lemezen a következőket találhatjátok:

Demo felvételek a Red Sea korszaktól egészen a Waveringig bezárólag. A Grey Divide mindent vitt, elképesztően nagy az a nóta!!! A legtöbbjük lemezverziója izgalmasabb, de pár szám instrumentális verzióban nagyszerű. Remixek Thomas Dimuzio és egyéb, számomra nem ismert művészek interpretálásában. Feldolgozás a Godfelsh-Streetcleaner és a Black Sabbath-Hands of Doom formájában. A Way Through Woven Branches egy Melvins-szel közösen megjelentetett split lemezről való, amely talán az utolsó hivatalos Isis nóta volt.

isis2006byrobin8915.jpeg
Mindent egybevetve: ez egy igazán színvonalas, a zenekartól maximálisan elvárható tartalommal és formával bíró kiadvány, ami fanoknak abszolút kötelezően beszerzendő anyag, mások fussanak egy kört, mielőtt kivetik rá hálójukat.

Mivel ez nem sorlemez, ezért inkább nem osztályoznám, de habzószájú Isis fankét, természetesen ez egy hatalmas tízes!

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr914896074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum