RockStation

A stage divingnek annyi... : Interjú Robb Flynn-nel, a Machine Head főnökével

2012. november 16. - sebiszabi

0nova2_27.jpg

Pár héttel ezelőtt készült egy közös interjú a Machine Head alapítójával, Robb Flynn-nel. Az interjú apropóját az adta, hogy a napokban, egészen pontosan november 13-án jelent meg a zenekar második koncertlemeze, Machine Fucking Head Live címmel.

Szia, mit csináltok mostanság?
R. F.: Az elmúlt 6 hétben itthon vagyok. Ez az első igazi pihenő, mióta turnézunk, és ez nagyon jó. Két hete tértünk vissza az Államokba, hogy csatlakozzunk egy őrülten népszerű death metal bandához a Dethklok-hoz. Nyolc héten keresztül fog ez tartani, őrült sok bulival, jó móka lesz.

A Machine Fucking Head Live a második MH élő album a 2003-as Hellalive óta. Miért döntöttetek egy újabb élő album mellett és miért pont most?
R. F.: Az elmúlt időszak koncertjei annyira rohadt elképesztőek voltak, a Head Cases (a rajongók) annyira intenzívek voltak, hogy ezt dokumentálnunk kellett. Nyolc éve jött ki a Hellalive, közvetlenül a Through The Ashes Of Empires előtt, és ugyan az Elegies rögzítette azokat a munkálatokat, de a The Blackening-et és Locust-ot viszont nem. Ezért tűnik a mostani pillanat tökéletesnek.

MH_LIVE_COVER.jpgA lemez anyaga az utolsó turné különböző koncertjein készült felvételeket tartalmazza. Melyik városban, országban készültek a felvételek, amelyeket hallhatunk az albumon?
R. F.: Az USA-ban és az Egyesült Királyságban főként, de nem emlékszem pontosan, de a hangzás alapján elég nyilvánvaló, hogy különböző bulikról származnak a felvételek. A banda és a közönség alapján választottuk ki az anyagokat. Néhány helyen a közös éneklések olyan kib***ott őrült és kib***ott hangos volt, hogy libabőrös lettem tőle.

Tervezitek mostanában DVD kiadását is?
R. F.: Jelenleg nem tervezzük, de elég sok videóanyagot is rögzítettünk.

Melyik ország a kedvenced, hol a legjobb a közönség?
R. F.: Ez egy nagyon fura kérdés. Félig még másnaposak vagyunk, félig alszunk még a buszon és fogalmunk nincs néha, hogy melyik városban vagyunk, csak tippelni tudunk, hogy hol raktak le bennünket - vagy keressük az öltözőt, a büfét. Rajongóink mindenfelé vannak, ők együtt élnek és lélegeznek velünk és igazából mindegy, hogy hol vagyunk és hogy mekkora tömeg, nem számít, csak is az, hogy azt az energiát visszaadjuk a közönségnek, amit kapunk

Mit csináltok napközben a fellépés előtt, milyen egy átlagos napotok?
R. F.: Ahogy mondtam, próbáljuk kipihenni a másnaposságot, páran kocogni szoktak, mások edzeni, vagy csak lógnak a neten, beszélgetnek a családdal. Én pedig interjúkat adok és intézem az üzleti ügyeket.

Mit csinálsz közvetlenül a színpadra lépés előtt? Vannak úgymond rituálék, amit követsz?
R. F.: Viszonylag hosszú idő alatt készülök fel, nagyjából egy órát játszom a gitáron, és kb. 15 perc alatt készítem fel a hangszálaimat. Aztán kezdés előtt egy vodka-kóla, amit meghozza a zsongást és egy kávé, amitől felébredek egy picit.

robbflynn.jpg

Hogy érzed, ahogy öregszel, hogyan változol Te magad és a zenekar a turnék során?
R. F.: Nem nagyon, 25 éve turnézom, már az életem részévé vált. Viszont a szállások, kaja és a bor sokkal jobbak lettek, valamint sokkal könnyebb a kapcsolatot tartani az otthoniakkal (Skype, telefon)

A nyáron Csehországban bebörtönözték Randy Blythe-ot, ami nagy port kavart a metal közösségben. Te is nyilatkoztál az ügyben, hogy Randy ártatlan. Mit gondoltál, amikor először hallottad a hírt és volt-e hasonló élményed korábban?
R. F.: El nem tudom mondani, hogy hány ember löktem le a színpadról, főleg a korai években, amikor még menő volt a stage-dive. Ismertek voltunk arról, hogy sokat harcoltunk a közönséggel, de a Dime incidens óta nem tudhatod, hogy kivel találkozol szembe. Valóban tragikus, ami történt, de még mindig hiszem, hogy Randy ártatlan.

Szerinted ez az eset meg fogja változtatni az élő műsorokat?
R. F.: A stage divingnak annyi, bár annak már évekkel korábban vége volt.

IMG_8609.jpg

Az egyesült államokbeli turné után mit terveztek? Visszatértek a közeljövőben Európába?
R. F.: Mostanában elég sokat játszottunk Európában, ezért most tartunk egy kis szünetet, nehogy besokalljatok tőlünk. De reméljük, hogy a rajongókat kielégíti a koncertlemez a következő alkalomig.

Mit lehet tudni a következő albumról? Már dolgoztok rajta, vagy több időt vesz igénybe, akárcsak az előző kettő?
R. F.: Van egy jó nagy kupac riffem, egy csomó dal a telefonomon, de le kell ülnünk közösen, hogy elkezdjük összerakni ezeket a részeket. Dave és én ma próbálunk először, mióta kicsomagoltunk.

KONCERTFOTÓK: RÉTI ZSOLT és ORBÁN PÉTER

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr194910282

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum