RockStation

A tibeti halottaskönyv: Suffocation - Pinnacle Of Bedlam (2013)

2013. március 16. - xDemonswithRyux

Suffocation Pinnacle.jpg2013-ban szinte bárki készíthet death metal lemezt akár a gép előtt ülve. Így felesleges meglepődni a Suffocation új lemezének hangzásán. Manapság már nem sok zenekar van, akik a kilencvenes évek elején elkezdett brutálisabb vonalat képviselik, sokkal inkább a technikára helyezik a hangsúlyt. (Nem, mint ha a jelen cikkem tárgya, vagy épp a Cannibal Corpse nem lenne elég fifikás.)A fentebb említett CC már régóta biztonsági játékba kezdett más kérdés hogy a színvonalat nem adták alább, az Autopsy ugyanazt a dohos kripta szagú death metal-t játssza, amit 1989-ben elkezdtek a Severed Survival-al ékes bizonyítéka ennek a két éve megjelent Macabre Eternal. A Morbid Angel annyira megörült David Vincent visszatérésének hogy egyből techno „bandává” avanzsálódtak, a Suffocation viszont maradt a régi. A dobok mögött ezúttal az a Dave Culross foglal helyet, aki már a Despise The Sun felvételeinél is ott volt. A dalok szerkezetei most fele annyira sem „kötöttek” mint a 2009-ben megjelent Blood Oath esetében. suffo2.jpgA riffek sokkal könnyedebben lavíroznak a brutalitás tengerén. A dalok hosszát nem vitték túlzásba így nem esünk abba a „csapdába” hogy a korong a felénél átmegy kínszenvedésbe. Death metal-ból senkinek sem szabadna 39 percnél hosszabb lemezt készítenie pont emiatt. Az old school ízek még mindig jelen vannak a dalokban elég belefülelni az As Grace Descends-be. Aki esetleg breakdown hegyeket vár az rossz helyen keresgél. A deathcore lassan végérvényesen kihalni látszik, azt azonban elmondhatjuk, hogy voltak jó zenekarai a műfajnak. Suffocation azonban nem kegyelmez és még egy utolsó pofont kíván kiosztani a Pinnacle of Bedlam-al azoknak, akik megpróbálták ezt a fajta zenét náluk is keményebben játszani. Mint tudjuk ez nem jött össze. A korongra felkerült a Beginning of Sorrow újravett változata is, ami már az 1993-ban megjelent azóta alapművé érett Breading The Spawn-on is szerepelt. 

Első hallgatásra nem biztos, hogy megadja magát a lemez azonban érdemes kapaszkodókat keresni azoknak, akik egy kis időutazásra vágynak a mai szét trigerelt autotune világban.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr635136992

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum