RockStation

Johnar Håland és Budapest: Interjú az In Vain gitárosával (2013)

2013. április 02. - KoaX

In vain.jpg

Miután az In Vain kiadta az Aenigma-t a zenéről firkálók társadalma egyöntetűen kenyérre lett kenve, köztük a Rock Station is. Egyszerűen még nem olvastam rossz kritikát a norvég prog-metal csapat új albumáról, ha még nem tetted volna, olvasd el a beszámolónkat az albumról ITT!!! Ez is nagy szerepet játszott abban, hogy interjút adott nekünk Johnar Håland a zenekar gitárosa.

Nem sokára indul a turné, izgultok miatta?

Igen, nagyon várjuk már a turnét, mindig remekül érezzük magunkat a turnékon. Mivel nem agyunk olyan zenekar, akik állandóan turnéznak, így nagyon jó kiszakadni a normál, hétköznapi életből. Izgatottak vagyunk, hogy láthatunk új helyeket, találkozhatunk a rajongókkal, és reméljük lesz sok jó bulink.

Johnar.jpgVan valamilyen különleges helyszín, amit vártok?

Van néhány hely. Izgatott vagyok Párizs miatt. Nagyon szeretném látni Budapestet is, úgy hallottam, hogy egy nagyszerű hely, és nagyon szép is.

Milyen az új album fogadtatása?

A média és a rajongók is nagyon szeretik. Sokan mondták nekem, hogy az eddigi legjobb In Vain albumot alkottuk meg.

Mi a különbség az Aenigma és a Mantra albumok között?

Úgy gondolom, hogy a Mantrának egy sokkal sötétebb, progresszívebb aurája van, az Aenigma kicsit jobban emészthetőbb, egy magasabb szintre léptünk vele. Sokkal jobban koncentráltunk most a dalszerzésre. Igyekeztünk a felesleges riffeket elhagyni, ez azt eredményezte, hogy rövidebbek a dalok, de remélem a rajongók értékelni fogják így is.

johnar 2.jpgVan kedvenc számod az Aenigmáról / Melyik az?

Most azt mondanám, hogy az Image Of Time. Az volt a célunk ezzel a számmal, hogy egy agresszív még is fülbemászó dalt alkossunk meg. Azt akartuk, hogy a hallgató az elejétől fogva ráakadjon (mintha horogra akadnál), könnyen befogadja, elérje a zene anélkül, hogy az ízléstelen lenne. Úgy érzem ezt sikerült is megvalósítanunk.

Üzensz valamit a Magyar rajongóknak?

Köszönjük a rengeteg támogatást! Remélem, találkozunk a Dürer Kertben Április 10-én. Gyertek és győződjetek meg, hogy leszedjük a fejeteket! Aztán meg dumálunk a buli után!

Szerinted, eljön valaha a világvége?

Egyszer biztos…

Április 10-én találkozunk a Dürerben! Addig is tovább információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr165187733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum