RockStation

Peter Steele emlékest és Retro Gothic Metal Party a Yukban

2013. április 25. - sunthatneversets

Flyer Steele.jpg2010-ben a világ híradásaiban sajnálatos módon elsikkadt egy kiemelkedő művész, Peter Steele megemlítése, megérdemelten széles publicitással. Peter Steele a világhírű Type O Negative metalzenekar énekes-basszusgitárosa volt, platinalemezzel. 48 évesen szívelégtelenség vitte el 2010. április 14-én.

Francois Villon lelki hasonlósága dereng Steele sötét dalszövegeiben, amiben pusztulást és románcot egyaránt végtelen fájdalommal, zengő baritonon dalolt. A két méteres, csupa izom metal-óriás Villon-hoz hasonlóan botrányosan élt: szesz-, drogfüggőséggel küzdött és a depresszió démonával. Börtönben is ült. A botrányos Jerry Springer-show is vendégül látta, ahol milliók előtt villogtatta egyéni, sötét humorát és flegmaságát.

Halálhírét olyan nemzetközi médiumok is közzétették, mint az NBC,  az ABC, a CBS. Hazánkban a zenei és női sajtó kivételével csak néhány látta meg a hírértéket. Pedig Peter Steele arcának pedig sok magyar újság címlapján lenne a helye. Egy sötét lovag távozott el közülünk. 2013. április 27-én szombaton magyar csapatok elevenítik fel Peter emlékét, mégpedig: Agregator  | “Romok között” klip premier, GreenMen, Ideas, Reason. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr205245776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum