RockStation

Bang Your Head!!! 2013: Rázni jó!!!

2013. június 01. - magnetic star

0accept2012_63.jpg

Az élő zene varázsa a nyári szünidő / szabadság idejére is elkísér és ha valahol, hát Németországban igazán bő merítésből válogathat a rajongó, ha fesztiválozni támad kedve. A Bang Your Head!!!, amelynek a Stuttgart vonzáskörébe eső Balingen város ad otthont, a lassan két évtizedes múltra visszatekintő, hagyományteremtő rendezvények egyike. A kilencvenes évek közepe óta olyannyira masszív és lojális törzsközönsége alakult ki, hogy ha az ember inkább megkímélné magát a kempingezés megpróbáltatásaitól – 2005 égszakadását azóta is emlegeti mindenki, aki átélte –, akkor már az előző esztendő vége felé érdemes intézni a szobafoglalást a környék valamelyik szállodájában! (fotó: Réti Zsolt)

A periférikusabb és modernebb irányzatok helyett a tradicionális vonalra összpontosító felhozatal idén ismét fényesen bizonyítja, hogy méltán nőtte ki magát márkajelzéssé az idők során a Bang Your Head!!! Július 12-13. között, a buli két napja alatt olyan nevekre fog megtelni a városi piactér, mint a sokadik visszatérését igazi fáklyás diadalmenetté fokozó Accept, a szintén hazai pályán játszó Rage, a bármely metal fesztiválon régóta húzónévnek számító Saxon vagy az ugyancsak mindenütt szívesen látott Iced Earth. A „kenyeret és cirkuszt a népnek” pedig a Lordi hozza el a maga mókás jelmezeivel és színpadi show-jával. (A W.A.S.P. ugyan kiesett Blackie Lawless balesete miatt, de attól azért nem kell félni, hogy nem kárpótolnak majd a szervezők egy hasonló kaliberű fellépővel!)

Flyer Bang Your Head.jpg
Ám az „alacsonyabb osztályban játszó” csapatokat is érdemes alaposabban szemügyre venni. A jó 25-30 évvel ezelőtt felfutott formációkban nem lesz hiány, viszont valamennyi név garantáltan többet nyújt merő nosztalgiánál. Éppúgy igaz ez a dallamos metalban stabilan kimagaslót alkotó Pretty Maids-re, mint thrahser honfitársaikra, az Artillery-re. A Sanctuary meg külön kuriózum, hiszen míg anno ennek a bandának a romjain hozta létre a Nevermore-t Warrel Dane énekes és Jim Sheppard bőgős, most újra az „alapzenekart” tartják mozgásban. Az old school csemegékhez adjunk még egy kis NWOBHM mellékízt (Raven, Angel Witch, Hell), vadítsuk meg mindezt némi nyers, őserejű brutalitással (At The Gates, Entombed, Fleshcrawl) és dobjunk be a fazékba pár frissebb nevet is a hard rock / glam színtérről (Crazy Lixx, H.E.A.T.) – máris összeállt a biztos sikerrecept! És a felsorolás még közel sem teljes!..

El lehet hát kezdeni a nyakizmok bemelegítését!..További információk ITT, és ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr765338107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum