RockStation

Indusztriális világsztár a Zöld Pardonban

2013. augusztus 07. - sunthatneversets

Frontline Assembly.jpg

Új albumának lemezbemutató turnéjával érkezik hazánkba a kanadai EBM alapvetés, a Front Line Assembly. Az elektro/indusztriál műfaj egyik legrégebben működő csapata Echogenetic című friss anyagát hozza el a Zöld Pardonba augusztus 14-én, szerdán két műfaj-közeli előzenekar, a Haujobb és az iVardensphere társaságában.

Ha valaki azt mondja, indusztriális, a Nine Inch Nails és a Skinny Puppy mellett mindenképpen eszünkbe jut egy kanadai banda neve is. Igen, természetesen a Front Line Assembly-ről van szó, akik végre ismét Budapesten koncerteznek, ráadásul ezúttal egy lemezbemutató körút keretében ejtik útba fővárosunkat. Az indusztriális techno nagyágyúinak legújabb, Echogenetic című albuma olyannyira friss, hogy szinte még meleg, de a Zöld Pardonban már bárki ízelítőt kaphat belőle augusztus 14-én, szerdán este 20 órától. A vancouveri FLA-t nem véletlenül tartják az elektronikus/indusztriális műfaj egyik alappillérének, hiszen kevés banda mondhatja el magáról, hogy ilyen hosszú ideje a pályán van, és aktívan alkot mind a mai napig.

A csapatot Bill Leeb alapította meg még 1986-ban, miután kilépett a szintén kultikus Skinny Puppy-ból, hogy saját útját járva írjon elektro-techno történelmet. A banda a ’80-as évek második felétől folyamatosan adta ki lemezeit, amelyekkel egyre nagyobb sikert aratott underground körökben az indusztriális és az EBM műfajok szerelmesei között. A kirobbanó sikert azonban az 1992-es Tactical Neural Implant című lemezük hozta meg, amellyel a legnépszerűbb és legsikeresebb elektro bandák közé emelkedtek, és amit ma is az EBM műfaj egyik legkiemelkedőbb és legfontosabb lemezének tartanak a szakavatottak és a stílus hívei egyaránt. Az ezt követő albumaikon bátor kirándulást tettek a metal felé, gépies, precíz techno zenéjüket súlyos gitár riffekkel keverték, ezzel is tanúbizonyságot téve nyitottságukról a keményebb műfajok irányába. A rengeteg tagcsere mellett folyamatosan adták ki szintetikus, hideg, darkos beütésű lemezeiket, az egyetlen biztos pont, Bill Leeb jellegzetes karaktere pedig az évek során igazi kultbandává avanzsálta a Front Line Assembly-t. Legújabb Echogenetic című lemezük is követi a legjobb hagyományaikat, és erről bárki meggyőződhet augusztus 14-én a Zöld Pardonban.

A Front Line Assembly azonban nem egyedül érkezik a Rákóczi híd budai lábához, hiszen velük tart majd a német Haujobb és a szintén kanadai iVardensphere is, akik szintén új albumuk anyagát mutatják be a magyar közönségnek.  A koncertekre a belépő elővételben 800 Ft-ba, a helyszínen 1000 Ft-ba kerül. További információk ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr415448215

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum