RockStation

Egy újabb jóféle svéd banda: a Molior Superum

2014. június 19. - sandroo

1239415_10153167987945181_1195245751_n.jpg
Ezek a svédek érzik a rockot az már egyszer biztos, vagy a vízben van náluk valami, vagy a skandináv félsziget sajátos melankóliájának számlájára írható a dolog, de ismét itt egy svéd banda, akikre érdemes odafigyelni. Ez a banda a Molior Superum, akik elmondásuk szerint heavy-fuzz-groove-stoner-sabbath-70's rockban utaznak (nem hagytam kis semmit?? :-)

Ez a definíció teljesen megfelel a valóságnak, tökéletesen prezentálja a banda zenei világát. A göteborgi banda 2011-ben adta ki első a Towards The Haze című 3 számos EP-t, amelyet 2 nap alatt rögzítettek, ahhoz képest elég király lett a cucc.


Ezután 2012-ben egy 8 számos anyaggal jelentkeztek a srácok Into The Sun címmel, ezzel az albummal még jobban magukra fókuszálták a közvélemény és a különböző underground stoner/spacerock médiumok figyelmét egyaránt. Egy erőteljes, minőségi klasszikus space/garázs rock mesteri keverékét kapjuk Carl Isaksson egyéni énekhangjával fűszerezve, tényleg egy király anyagot ismerhetünk meg az Into The Sun dalaiból.

Idén június 6-án pedig egy 2 számos kislemezzel rukkoltak elő az északi rokkerek The Inconclusive Portrait címmel. Két nóta, 9 percben, semmi cicó, a dalcímekkel sem variáltak sokat , nemes egyszerűséggel The Inconclusive Portrait pt.1-nek és pt.2-nek keresztelték el őket. A lemez hangzás tekintetében ez az anyag szól a legjobban, legalábbis szerény véleményem szerint, a dalok letisztultabbak, tradicionálisak ugyan, viszont kellőképpen tökösek, harapnak is egyben. Tényleg megéri figyelni kicsit az ismeretlenebb, underground bandákra is, mert rengeteg király zenét, zenekart találhatunk, akiket másképp talán soha sem ismerhetnénk meg. Nem mindig a neves zenekarok lemezeitől fogunk berottyantani a gatyánkba, sőt....

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr176327673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyingizik 2014.06.20. 09:01:08

Azt nem úgy kell írni, hogy rokker, hanem úgy hogy "róker".

plantingC4 2014.06.21. 02:44:04

Lehetne egyszer egy jó cikk, a svéd iskolarendszer zeneoktatáshoz kötődő sajátosságairól, pl. a zenetermek fotóival, meg olvashatnánk, hogy hány éves kortól, milyen módszerekkel, milyen szinten és eszközökkel történik mindez.
Közel kerülhetünk a válaszhoz, a "miért van sok fasza svéd zenekar?" témában, erre indulva.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum