RockStation

Chimaira - Bedobták a törülközőt

2014. szeptember 05. - dzsi.

chimairalineup2014.jpg

A napokban elkezdtek érdekes - bár annyira talán nem is meglepő - hírek érkezni a clevelandi Chimaira felől. Először Emil Werstler gitáros tette közzé, hogy szép volt, jó volt, de lécel a zenekarból, inkább más zenei kihívások után néz. Bár emberünk zseniális gitáros (ez főleg a Daath albumokon hallatszik), ez még nem egy eget rengető dolog, rengeteg tagcsere volt már a bandában - a szekér akkor is futott tovább. Tegnap előtt viszont masszívan kiborult a bili: Mark Hunter alapító-énekesen kívül minden tag - azaz Matt Szlachta (gitáros), Sean Zatorsky (billentyűs), Jeremy Creamer (bőgős) és Austin D'Amond (dobos) is - bejelentette, hogy ők sem maradnak tovább, annak ellenére, hogy remek ugródeszka volt a zenekarban játszani, s persze a dalokat is szerették élőben előadni. A triplacsavar a történetben, hogy azt tervezik: együtt folytatják tovább a zenélést. A magára maradt Lewis korábban is rákényszerült már, hogy újraépítse a bandáját, most viszont úgy tűnik, ő is úgy látja jobbnak, ha befejezi az egészet.

Tegnap ugyanis ő is megszólalt, és mindenféle szokásos hálálkodások közepette bejelentette, hogy ennyi volt, nem viszi tovább a Chimairat. A döntés abból a szempontból nem annyira megdöbbentő, hogy az elmúlt években elég komoly mélyrepülésben volt a csapat - vérfrissítés ide vagy oda -; egyszerűen képtelenek voltak komolyabban labdába rúgni utóbbi lemezeikkel az aktuális színtéren. Ettől függetlenül viszont több kiemelkedő albumot is sikerült összehozniuk pályafutásuk során, szóval biztosan lesznek azért jó néhányan, akik sajnálják, hogy földbe állt a banda.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr76670455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum