RockStation

Új albumával tér vissza jövő hét vasárnap az Accept

2014. október 16. - rockstation

Accept2014b.jpg

Október 26-án Budapesten is bemutatja új albumát az Accept. A bő 50 éve alapított német zenekar meghatározó szereplője a heavy metal történelemnek, és mind a mai napig a legjobbak között van: augusztus közepén megjelent, Blind Rage című lemezük Németország és Finnország slágerlistáin is az első helyen nyitott, hazánkban pedig a második helyet érdemelte ki.

Az Accept afféle élő legendaként működik, és a 14. albumát sem alibiként adta ki – ezt az is jól bizonyítja, hogy a Blind Rage Németországban, Finnországban is átugorta a teljes mezőnyt, és első helyet ért el a slágerlistákon. Svédországban és Csehországban a második helyig jutottak, az Egyesült Államokban pedig negyedikek lettek a rockzenei listán.

Az igazán meglepő az, hogy ezekkel a sikerekkel a csapat nem hogy ismétli, hanem meg is javítja a hőskor eredményeit, és ezzel a 14 évnyi szünet után, a 2010-es újjáalakulással és immár három albummal fémjelzett korszak igazán fontos fejezetté válik az Accept történetében. Az idei lemez sikerei nemcsak a zenekar, hanem a Nuclear Blast kiadó, és így az egész heavy metal műfaj számára is fontos eredményt jelentenek.

Az eredetileg a '70-es évek elején létrejött Accept ma már egyfajta védjeggyé vált, mely elismertségét máig fenn tudta tartani, és ma már generációkon átívelő életérzés kapcsolódik zenéjükhöz. A kiadó közleménye külön kiemeli: bár a német zeneipar minden évben eurómilliókat öl új tehetségek és sztárok kinevelésébe (egyes kimutatások szerint még az autóipar fejlesztési ráfordításait is megelőzi ez az összeg), mindezek ellenére csak ritkán sikerül egy-egy német előadónak tartós nemzetközi sikereket elérnie. Az Accept mai napig az egyik legerősebb német zenei exportcikk, mely számtalan zenekart inspirált az évtizedek alatt.

Accept 2014.jpg
A zenekar karrierjét különösen értékessé teszi, hogy drogbalhék, alkoholproblémák, szexbotrányok és más bulvártémák nélkül voltak képesek átvészelni az évtizedeket. Az Accept esetében a zene tehát tényleg magáért beszél, és persze a koncertek energiái sem csökkentek: a csapat ma is ereje teljében, remek hangulatú műsorral várja a rajongókat.

A szerte a világban a zenei újságok címlapján üdvözölt új lemezt most egy világ körüli turné követi: ősszel az Accept az Egyesült Államokban, Ázsiában, Ausztráliában és Európában is számos koncertet ad, ezt megelőzően pedig a legnagyobb metal fesztiválokon, így a Wackenen is a headlinerek között szerepelt. Az őszi állomások közül Magyarország sem marad ki: legutóbbi budapesti koncertjeihez hasonlóan ezúttal is a Petőfi Csarnokba várja a rajongókat az Accept, október 26-án. Az este folyamán szintén fellép a Damnations Day nevű ausztrál dallamos heavy metal csapat is. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr736797465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum