RockStation

TOP 10 (+2) Állati rossz albumborító

2015. január 31. - sebiszabi

top10allati_borito.jpg

Az alábbiakban tizenkét olyan elrettentő példát mutatunk be, amikor ismert, elismert és népszerű, vagy kultikus, esetleg totál underground zenekarok és előadók állatokat használnak fel egy-egy lemezük borítójához, és amikor a mutatvány minimum gyengén, de inkább szánalmasan vagy egyenesen botrányosan sül el… (via Classic Rock)

 

Scorpions - Animal Magnetism

Dr. Freudot keressük!.. Szerintetek mire gondolhattak a Hipgnosis csoport elszállt művészfazonjai, amikor 1980-ban ezt az elképesztő borítótervet nyújtották át a Scorpsnak? Mi ragadja magával a térdeplő hölgyikét és a kutyáját? (Vagy az a férfiember kutyája?) Mi fog kialakulni ebből a helyzetből? És vajon az USA mind az ötven tagállamában átmegy ez a szűrőn? Ebből aligha kerül ki bárki megaláztatás nélkül. Persze lehet, hogy csak a mi észjárásunk fura.

Nelson - Because They Can

Vajon a kutyáknak vannak terapeutáik? Ennek a kettőnek legalábbis volna pár komoly kérdése ahhoz, aki rábírta őket erre a hajmeresztő felvételre, amelyen a „sampon-rock” ikerpár, Matthew és Gunnar Nelson hasonmásaiként pózolnak.

Tygers of Pan Tang - Crazy Nights

Hát nem biztos, hogy ez a suta King Kong imitáció szemléltetné a legkifejezőbben egy Tygers of Pan Tangféle őrült éjszaka fékevesztett dorbézolását. A tigris fenséges állat, de ez itt, amely a londoni postatorony tetejéről kapkod úgy a repcsik után, ahogy egy rövidlátó kismacska ugrik a lézeres játékra. Gyenge próbálkozás.

Cattle Decapitation - Humanure

Ez a banda nem szarral gurigázik! Ja, de mégis!.. Ha az ember egyszer látta ezt a képet – amely a Pink Floyd-féle Atom Heart Mother borítójának a paródiája – soha többé nem felejti el. Az USA-ban sok terjesztő találta túl durvának. Mondjuk annyira nem csodálkozunk. A húsevés-ellenes szellemiség átjön, és bárki képes hasonló „romokat” maga után hagyni egy súlyos tivornyázást követően – na de hogyan teszi ezen túl magát a szegény tehén?

Aerosmith - Get A Grip

Jaj, ne már, baszki!..

Bitchslicer - Sex With Sharks

Aki esetleg nincs annyira képben a pennsylvaniai Bitchslicer dolgait illetően, de a Bandcamp oldalukon látja azt az ismertetőt, amely „totálisan nőgyűlölő, idegesítő szarházi bandaként” emlegeti a triót, azt is hihetné, csak hülyéskednek ezzel a borítóval. A lemezen (a negyedik a sorban) azonban ott van a bájos Semen Demons címet viselő nóta, szóval lehet, hogy ezzel még olcsón megúsztuk.

Messiah - Extreme Cold Weather

A death/thrash bandák előszeretettel mustrálják behatóan az emberiség sötét oldalát és láttatják a képmutatást, a korrupciót, a hatalommal való visszaélést, meg az aljasság minden más formáját. Nem így az egykori Messiah zenekar Svájcból. Ők 1987-ben nem nyafogtak különösebben amiatt, milyen zord az idő odakint és ezt a gondolatukat egy alulfokuszált teleobjektíves fotóval támasztották alá, amelyen egy teljesen tanácstalan jegesmedve árválkodik. Háború a tél…

Nazareth - The Fool Circle

Mégis mi történhetett a delfinlovakkal? Ma már nem látni ilyeneket, igaz? Különös.

Nickelback - Animals

Szegény orrszarvúak! Nem elég, hogy ilyen intim helyzetben kapta őket lencsevégre valami izgatott kukkoló a dzsungelben, de ráadásul olyan kellemetlen szituba kerültek, hogy kamatyolásukat immár egy Nickelback borító – amely nem mellékesen egy Faith No More borító arcátlan koppintása – is megörökíti, hadd lelje örömét benne a világ, meg az asszonypajtás is. Van gond…

NOFX - Heavy Petting Zoo

Nincs itt, kérem, semmi extra, csak egy srác ujjaz egy birkát gyerekek szeme láttára…

Paul McCartney - RAM

Na, vajon Linda asszony tudott erről? Húú, de kínos! Húú, de kínos!

The Handsome Beasts - Beastiality

Ez valószínűleg egy szívből jövő tiszteletadás akar lenni Linda Ronstadt Silk Purse albumának. Akár így van, akár nem, nem igazán sikerült.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr67125779

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum