RockStation

10 rockzenekar, akik a jövő nagy rocksztárjai lehetnek

2015. május 09. - sunthatneversets

slipknot_2015.jpg

Az az érzés biztosan sokaknak megvan 30, de leginkább 40 felett, hogy kedvenc, a világhírnévig eljutott, de már nyugdíjas kor közelében vagy azon is túljutott rocksztárjainkat ki követheti a jövőben? Nem, nostradamusi képességekkel sajnos nem vagyunk megáldva, így olyan nevek közül válogattunk, akik most is ismertek. 

A tavalyi Nova Rock fesztiválon az Iron Maiden és A Black Sabbath koncertje közben jött elő a kérdés, hogy ha ezek a nagy kaliberű rockbandák visszavonulnak, ugyan kik léphetnek a helyükre. Nos a felhozatal nem túl acélos és ezzel nem az alábbi bandákat akarjuk megbántani, hiszen manapság kétségtelenül jóval nehezebb, akár egy AC/DC, akár egy Metallica szintjére eljutni. Nagy a kereslet és még nagyobb a kínálat, ráadásul sok esetben a zeneipar dönti el, hogy milyenek lesznek a fogyasztói szokások. Alább tehát 10 rockzenekar, akik hosszú évekig meghatározóak lehetnek.  

Nickelback

nickelback-2014-billboard-650.jpg

Elnézést kérünk minden jóérzésű rockrajongótól, hogy a listán szerepelnek, meg a Nickelback rajongóktól is, hogy az előbbieket mondjuk. Az viszont tény, hogy a zenekar arénákat tölt meg és a 40-es éveik elején járó tagok alkotják a bandát. Bár még pár lemez és már nem biztos, hogy rockzenekarként kell rájuk tekinteni.

 Mastodon

Mastodon 2014.jpg

A Mastodon totális befutása teljesen lutri. Maradhatnak ugyanúgy egy kultzenekar, mint ahogy lehetnek igazi befutott rockbanda. Bár azt inkább el tudjuk képzelni, hogy egy fesztiválon játszanak tízezreknek, mint egy arénában.

Volbeat

volbeat_2014.jpg
Az utóbbi évek trendje alapján a dán Elvis-metálosoknak abszolút jó esélye van a totális áttörésre, hiszen már most is headlinerként játszanak fesztiválokon. Ha az önálló turnékon is arénákat töltenek meg övék lehet a jövő.

Queens Of The Stone Age

Qotsa 2013.jpg

Josh Homme zenekara a korai stoneres hangzású lemezektől elment egy olyan alternatívabb mégis talán populárisabb irányba, amellyel a Queens Of The Stone Age-t abszolút a rockzene elitjébe kormányozta. Van egy olyan érzésünk, hogy ott is maradnak egy darabig. 

AVENGED SEVENFOLD

Avenged SEvenfold 2013.jpg
A tehetséges muzsikusokból álló Avenged Sevenfold legutóbbi albuma inkább a direkt Metallica  nyúlásoktól hatásokról volt emlékezetes, de az kétségtelen, hogy rengeteg fiatal szereti őket és már most sportcsarnokokat töltenek meg.

Ghost

Ghost-bc-2014.jpg

Bár legalább annyian utálják a svéd okkult rokker Ghost-ot, mint amennien imádják őket, az tény hogy bennük megvan az a faktor ami a világsztársághoz kell. Misztikum és nem túl rossz dalok, meg persze jók is. 

System Of a Down

System Of A Down 2014.jpg

Ha a zenei egoista Serj Tankian kicsit zenekarpártibb lenne, bérelt helyük lenne ezen a listán. Bennük azonban ugyanúgy megvan a pár éven belüli feloszlás veszélye, mint a folytatásé, mondjuk utóbbihoz azért nem ártana 7 év után végre egy nagylemez. 

LINKIN PARK

Linkin-Park.jpg

A Linkin Parkban még sok év lehet. A rajongótáboruk pedig óriási, amely évekig, sőt még annál is tovább az elitben tarthatja őket.

FOO FIGHTERS

Foo Fighters2014.jpg

Az ex-Nirvana dobos Dave Grohl vezette csapat úgy lett világsztár, hogy szinte észre sem vettük. Őszi európai turnéjukra percek alatt kelnek el a jegyek, a minden lében kanál Dave exhibicionista jelleme pedig garantált a hosszú évekre köztudatban maradásra. 

SLIPKNOT

slipknot-2014.jpg

A jelenlegi legkelendőbb rockzenei előadó ma a piacon majdnem biztosan a Slipknot, akiknek 6 hosszú lemez nélküli év csak jót tett. a hírnevüknek biztosan. Ha Corey Taylor nem esik át a polihisztorság túloldalára, akkor kétségtelenül világsztár státuszra vannak ítélve. 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr207443896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum