RockStation

Thoughts on Fire: Hallgasd meg a Flamedrop teljes bemutatkozó lemezét

2015. július 20. - sandroo

11055399_1017181768316567_1158885978031460252_n.jpg
Amint azt már jeleztük nemrégiben, hogy a mosonmagyaróvári FlameDrop zenekar hamarosan megjelenteti bemutatkozó lemezét. Jelentem, már nem kell tovább várni, ugyanis tegnap óta, a zenekar bandcamp oldalán meghallgatható a teljes Thoughts on Fire lemez.

Thoughts on Fire lemez felvételeiről, megjelenéséről és a jövőbeli tervekről a banda basszusgitárosát, Thuróczy Lajost kérdeztük meg. 

" A lemez munkálatai az utóbbi 1-2 évre nyúlnak vissza, hiszen már 2013 nyarán feljátszottuk a gitársávokat egy Mosonmagyaróvári stúdióban, Takács Andrásnál, azonban az ének sávok rögzítésére - az akkori frontember csere miatt -, csak egy évvel később, 2014 nyarán került sor. Mikor ez is megtörtént szerencsére felgyorsultak a folyamatok ,hiszen 2014 őszén pár nap alatt sikerült rögzíteni a dobot a Kultúrpart Stúdió-ban, Budapesten. A dob felvételek mellett itt zajlott az editálás is, valamint ezzel párhuzamosan a gitársávok reampolásának pedig a szintén fővárosi TNL Giutar Reamp Stúdió adott helyet. 

11109026_1001572536544157_6249120934660517091_o.jpg
A Thoughts on Fire keverésére az idei év februárjában került sor és a végleges anyag márciusban született meg, José Szabolcs Garcia segédletével. A lemez kiadásával kapcsolatban hazai kiadáson is gondolkodtunk, de rövid időn belül beláttuk, hogy ezzel a zenei műfajjal sajnos kevés esélye van egy itthoni zenekarnak.Pláne, hogy a szövegek is angol nyelven íródtak és így még nehezebb a magyar színtérre betörni,a külföldi színtérről meg ne is beszéljünk,mert az szinte elérhetetlen egy magyar bandának. Részben az imént felsoroltak miatt, részben pedig azért, mert látjuk-halljuk, hogy milyen sok színvonalas anyag születik itthon és válik ingyenesen letölthetővé a kevésbé ismert,fiatal zenekaroktól, úgy döntöttünk, hogy abból profitálunk a legtöbbet ha mi is ingyenesen letölthetővé tesszük a lemezt. 

Közben a  zenekar is bővült egy új taggal, Németh Norbi az év elején érkezett a majd két éve üresen álló ritmusgitáros posztra. Így már teljes a felállás és élőben is úgy dörrennek meg a nóták, ahogyan kell és ahogy a lemezen hallhatjátok. A Thoughts on Fire 11 tételt tartalmaz, minden dal kellően hosszúra és változatosra sikerült és szerintünk annak is elnyerheti a tetszését aki nem is ebben a műfajban mozog. Reméljük ,hogy ez így is fog történni. Rövid távú célunk pár ütős bulin bemutatni a lemezt, a koncert szervezők jelentkezését pedig várjuk szeretettel. " 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr967639092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum