RockStation

Layers: Itt az új Pass on Hope EP

2015. augusztus 16. - sandroo

11824241_979820448735250_134113436_n.jpg
Arrabona City metál helytartói, a Pass On Hope ismét új EP-vel jelentkezett a közelmúltban, amely a Layers címet kapta. A teljes három számos új anyag pedig ingyenesen letölthető. Az új anyagról és a bandával kapcsolatos változásokról, aktuális dolgokról beszélgettünk egyet, a banda fáradhatatlan frontemberével, Waldmann Szilárddal.

Amint azt már sokan észrevehettétek, az utóbbi időben sok dolog megváltozott Győr extreme-metal bandája körül. Gondolok itt a tagcserére, projekt banda dologra, az új EP felvételére. Szilárd, mesélnél ezekről a dolgokról az olvasóknak?

Szilárd: Horváth Péter egyszerűen választás elé került, vagy tovább folytatja a zenélést és félgőzzel koncentrál a vállalkozására, vagy pedig abbahagyja, és inkább megalapozza a jövőjét. Helyesen az utóbbinál döntött, mert eléggé kezd neki beindulni a biznisz, ami egész embert kíván. Természetesen mindig pont annyira megy neki, hogy azért a hétvégi italozásoknál ott van a kis gané. Külön öröm, hogy azért a volt tagokkal nagyrészt jó a viszony. Bertold is velünk van a buliba, de mivel ő sxe inkább csak röhög rajtunk, amikor totálon vagyunk, illetve most jövök Dávid szülinapi hempergéséről, Turikával pedig a projekt bandámban a mai napig együtt zenélek. Az új basszerosunk Danika pedig veszélyesen hamar asszimilálódott. Természetesen sajnos vannak olyan volt tagok, akivel a beszélő viszony sincs meg, de mindenképpen hatalmas öröm, hogy a többséggel zenélés során ilyen barátságok köttettek, még akkor is, ha nyilván volt oka annak, hogy már nem zenélünk együtt. A projekt banda története pedig régebbre nyúlik vissza, mint az anya bandáé, de úgy nézz ki, hogy stabilizálódik a szitu és vele is a lehetőségekhez mérten folyamatosan tudunk koncertezni.

1978414_536640439784263_1477529445_o.jpg

Ha lehet úgy fogalmazni, "már megint" új EP-vel jelentkeztetek, persze ez nem baj, sőt! Fontosnak tartjátok ezt a gyors tempót, vagy tényleg ennyire termékeny a banda és gond nélkül jönnek a dalok?

Szilárd: Szerintem barokkos túlzás ezt gyors tempónak nevezni, mert már több mint egy éve jött ki az első EP. Hasonló kaliberű zenekarok ennyi idő alatt nem egyszer egy albummal is előjönnek. Egyébként még így is fél évet késett a megjelenés, mert úgy volt, hogy már múlt év decemberében kijön. Vagyunk egyébként annyira utópisták, hogy képesek leszünk még idén kijönni egy 3-4 számos EP-vel.

Mesélj az új anyagról. Mire számíthatnak a gyanútlan hallgatók? A tőletek megszokott úthenger tapossa ki az ember szemét, vagy esetleg ezen a téren is újított, változott a banda, illetve a muzsika?

Szilárd: Nem nagyon szoktunk irányokat kijelölni, a hangsúly azon volt, hogy csináljunk egy olyan anyagot, ami reprezentatív a felállást tekintve. Nem titok, hogy a riffelősebb és zúzósabb témákat inkább én hozom, Peti pedig a melódiákért felel. De egyébként szerintem mindenki észreveheti, hogy addig ameddig az E.P.L.-t a full kőbunkó és primkó zúzda jellemezte a mostani zenéink már sokkal komplexszebbek és talán kiforrottabbak. ( A banda új EP-jét innen tölthetitek le. )

Hol történtek a felvételek, a keverés, stb? Rendesen italoztatok a felvételek során??

Szilárd: Demózni otthon szoktunk és általában teljesen felkészülten érkezünk stúdióba. Szóval sok bandával ellentétbe már a szövegektől kezdve a színező gitárok oroszlánrészét is, össze próbáljuk, mielőtt mennénk felvételre. Persze beugranak spontán dolgok a procedúra alatt is, de ez a végeredmény szempontjából elhanyagolható mennyiség. A felvételek a keverés és a masterelés is a Blast Noise Stúdióban készültek Pillinger Tamás felügyelete alatt. Összesen 3 doboz sör fogyott, mert éjszakára nem maradtunk, hanem kétszer voltunk egy napot, de a 38 fokban ettől is sikerült becsípni.


Pár napja kidobtátok az borítót, ami szerintem nagyon csinos lett a végeredmény. Honnan jött ez a borítóötlet és ki volt a kép készítője?

Szilárd: A szövegek a vallás témakörét is körbejárják, illetve a vallás egyéni értelmezése következtében elkövetett erőszakot is. Mindig is közéleti kérdéseket boncolgattunk és nem a virágos rétekről énekeltünk. Ami most már két évtizede a közel-keleten és most már Európában is zajlik az iszonyatosan aggasztó. Az európai átlagember eddig megtehette, hogy struccként homokba dugta a fejét, de figyelve az Ukrajnai és a menekült hullám okozta humanitárius katasztrófát, ha tetszik, ha nem hatással van az életére. A borító ezt hívatott kifejezni. Illetve azt, hogy a nagy hatalmak belerondítanak önkényesen országok szuverenitásába és polgárháborúba sodorják őket. A borítót a húgom készítette, aki most bontogatja szárnyait grafikusként és egyre komolyabb megrendeléseket kap, amire én természetesen nagyon büszke vagyok.

Természetesen, meg kell kérdeznem, hogy mi a helyzet a projektbandáddal a Frank n' Rollaz-al, azaz a táncoslányos Győr Folk-core csapattal?

Szilárd: A Franken él és virul. Mivel a zenekar fele túl van a krisztusi koron és van, aki már apai örömök elé is néz, ezért nyilván a lehetőségeink korlátoltak. Hamarosan kijön a második EP és próbálkozunk magyar számokkal is. Télen fogunk fellépni legközelebb a városban, ami mindig egy nagyobb volumenű történet, mert készülünk mindig valami plusszal, de aki akar az év közben is elcsíphet minket egy-két koncerten.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr367709668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum