RockStation

Három Rohadék Rockcsempész

Dokumentumfilmet adott ki a Tankcsapda

2016. május 21. - KoaX

tankcsapda_harom.jpg

A Tankcsapdában van valami különleges, ami miatt mindig is kíváncsi leszel arra, hogy mit alkot a debreceni trió. Lehetsz bármilyen életszakaszban ez a kíváncsiság, ha valaha is rajongtál a zenekarért, akkor veled marad. Ezt a rajongást meglovagolva egy rohadt jó ötlet, hogy minden Tank kiadvány csak egy ezresbe kerül. Én is lemásztam a legközelebbi kúthoz és megvettem a Három Rohadék Rockcsempész című dokumentum filmet.

A kiadvány, amit kézbe kapsz teljesen korrekt. Egy ezresért ennyire igényes DVD-t ritkán vásárolsz (ha egyáltalán veszel még DVD-t). Az alap koncepció, hogy a zenekar huszonötödik évét és ennek időszakát mutatja be a film. A DVD hátoldalán szerepel egy mondat, ami nagyon felkeltette az érdeklődésem "A Tankcsapda, ahogy még nem láttad". Főleg emiatt vásároltam meg a filmet, mondván, hogy tuti olyan lesz, mint a 2003-as Itt Vannak A Tankok, ami egy igazi belevaló, tökös kiadvány volt a maga korában. Hasonlót vártam a Rockcsempésztől is, de csalódnom kellett.

A film egyszerűen nem tart sehonnan sehova. Nincs eleje és nincs vége. A két órás kiadványban van rengeteg koncert felvétel, rajongókról felvétel, de arról, ami igazán érdekelne, arról minimális, vagy egyszerűen semmi. A közel két órás kiadványon számomra összesen negyedórányi összeollózott rész van, ami tényleg vicces, érdekesebb. Ilyen kis gyerekkori csínyféle, amikor Sidi megpróbálja cselesen rávenni a manager-t, hogy hozzon neki meg Fejesnek egy kávét. Ezen még mosolyogtam egyet, hogy ott van a gyerek bennük, aranyosak. Tuti én is bepróbálnék valami ilyet egy erősebb este után. Érdekes lehetne, amikor a srácok arról vitáznak, hogy megéri-e a Szigeten fellépniük, vagy sem. De itt is az izgalmas előzőnapi "igazi vita" kivágásra került, nem volt ott pont kamera. Minimális betekintést nyerünk abba, hogy Fejes, hogy készül fel egy stúdiózásra Sidi segítségével. Ebből is bőven lehetett volna, érdekesebb, jobb részt kihozni, illetve marhára hiányolom, hogy nincs semmi, de semmi anyag egyetlenegy próbáról sem a filmben.  Számomra érdekes lenne jobban betekintést nyerni egy-egy tárgyalásba, hogy miért pont az adott partnert választják, hogy készülnek fel egy-egy tárgyalásra stb. Ilyen apróságokkal sokkal érdekesebb filmet is lehetett volna csinálni.

tankcsapda_harom_2.jpeg

Aztán van még egy dolog, ami mellett nem tudok szó nélkül elmenni. Ez pedig nem más, mint Lukácstól egy jelenet erejéig megejtett Cseresznye fikázás. Abszolút nem való oda az, amit ott két mondatban levág. Megértem, hogy csúnyán váltak el az útjaik, de most, ha ez már tényleg egy lezárt dolog, akkor ennek a jelenetnek miért kellett bekerülnie a filmbe. Ha pedig benne van, akkor én vártam volna egy minimális magyarázatot erről a történetről. Illetve nem is a történetről, hanem arról, hogy ki mit is érez, gondol a dologgal kapcsolatban. Ez van... ez egy olyan momentum, ami számomra nagyon rossz benyomást kelt.  Kétszer is végignéztem a filmet, hogy hátha, csak rossz passzban kapott el az első hullám, de sajnos nem. Része lesz ez a DVD a tankkollekciómnak, de nem hiszem, hogy a következő pár évben lekerülne a polcról. Béke, Szeretet, Metal

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr818735026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum