RockStation

Jonas Renkse: "Az egyik legsimább lemezfelvételünk volt"

Hallgasd meg Katatonia új albumát

2016. május 28. - theshattered

katatonia2016.jpgEgy jó hete jelent meg a Katatonia legutóbbi lemeze, a The Fall Of Hearts (melyről hamarosan nálunk is olvashattok), így aztán náluk is beindult a médiagépezet. A 2012-es Dead End Kings utódjáról az énekes Jonas Renkse a Metal Undergroundnak nyilatkozott.

"Ez az első albumunk, melyen az új dobosunk, Daniel Moilanen szerepel. A lemez felvétele igazából az egyik legsimábban zajló volt az eddigiek közül. Egy masszív víziót állítottunk magunk elé és mindannyian keményen dolgoztunk, hogy teljesítsük az önmagunkkal szemben felállított célt.

A dalszövegeknél mindig az a célom, hogy kéz a kézben járjanak a zenével, így minden dalnak a lehető legkészebb formában kell lennie, mielőtt véglegesítem a szövegeket - de igazából a témák mindig ugyanazok, amiket használni szoktam: kontrasztok, a sötétség és a belső harc, mellyel mindenkinek meg kell birkóznia időről-időre. Néha ezeket egy szép kép formájában próbálom ezeket megfesteni, néha pedig ijesztőbb, nyugtalanítóbb alakban. Van, amikor mindkettőt alkalmazom."

Az előző gitáros, Per 'Sodo' Eriksson távozásával kapcsolatban a következőt mondta:

"Eriksson Spanyolországba költözött, ami megnehezítette a próbákat. Majdnem két évig egy beugrós sráccal dolgoztunk, de mindig is egy állandó tagot próbáltunk keresni. Örülök, hogy Roger velünk van."

A lemezbemutató turnén egyelőre magyar dátum nincs, hozzánk legközelebb Nagyszebenben és a Summer Breeze-en láthatjátok őket. Alább pedig itt a teljes lemez is.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr288750640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum