RockStation

Napi zeneipar: A nagykiadók a Youtube-letöltő oldalakat támadják

2016. szeptember 29. - theshattered

youtube.pngAz Internet versus zeneipar szélmalomharc már a világháló nagymértékű elterjedésének hajnalán elkezdődött, hiszen a szemfülesebbek egyből elkezdték kedvenc dalaikat felpakolni a fájlcserélő oldalakra. Ennek az egyoldalú küzdelemnek nyilvánvalóan nem sok eredménye van, volt, lesz, mert mint tudjuk, többen is megtalálják a módját annak, hogy ingyen "boltolja be" a favorizált lemezeket, dalokat. Most viszont egy újabb frontvonal indult, egyenesen az egyik legnagyobb YouTube-letöltő siteot, a YouTube-mp3-at szorongatja meg néhány nagykiadó.

A keresetben, melyet a Kaliforniai Körzeti Bíróságra adtak be, számos angol és amerikai nagyvállalat, többek között a Sony Music, a Warner Bros. Records és a Capitol Records is közösen pereli a német székhelyű Youtube-mp3 oldalt. A havi 60 milliós látogatottsággal rendelkező letöltő site ellen indított harcról a következőt mondta Frances Moore, az International Federation of the Phonographic Industry (kb. Nemzetközi Hangzóanyag Szövetség) vezérigazgatója: "Ez egy irányított támadás a művészek és a kiadók jogainak megvédése ügyében a YouTube-mp3-mal, a világ legnagyobb stream-rippelő oldalával és annak nagymértékű szabályszegésével szemben."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr6311751307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum