RockStation

Rap és Rock Reciprok - Azaz itt van Siska Finuccsi és a Joystix közös dala

2016. december 06. - csubeszshuriken

_770w_15013.jpgVagyis milyen matematikai művelet szükséges ahhoz, hogy a kölcsönösség elve alapján a két műfajból egy legyen. Ugyanis az eredmény már adott, hiszen itt van a hazai rap veterán Siska Finuccsi és a nemrég egy Skulls Out! című friss punk'n'roll lemezzel jelentkező Joystix közös dala és videója, aminek születéséről hasonlóképpen nyilatkoztak az előadók:

Szöszö: "Teljesen természetesen jött a közös dal ötlete Siskával. Egy ideje baráti kapcsolat van köztünk, kölcsönös a tisztelet a másik fél munkássága iránt, és a rengeteg dumálás szinte észrevétlenül ezzé nőtte ki magát. Külsősök számára úgy tűnhet,teljesen más oldalról közelítjük meg a zenét, de számunkra szinte azonnal nyilvánvalóvá vált, hogy mindketten ugyanazt képviseljük, ugyanazok a motivációink a zenénket illetően. Nem titok, hogy a Joystix-ban a zenekar nagy része rajong a 90-es évek hip-hopjáért úgyhogy számunkra egyáltalán nem volt kérdés, hogy teljes mellszélességgel benne vagyunk a projectben!!!"

Siska: "Mivel mindketten ugyanazt képviseljük a saját műfajunkban, ezért számomra sem volt kérdés, hogy nagyon jó ötlet lenne közösen csinálni valamit. Úgy gondoltuk, hogy jó lenne az underground bandákat és közönségeiket kicsit közelebb hozni egymáshoz. Ennek első lépése ez a közös dal, illetve egy közös buli amit jövő év február 11.-én fogunk tető alá hozni Budapesten a GMK -ban. A terveink szerint egyfajta underground fesztiválsorozat indító bulija lenne ez, ahol nem feltétlenül mi lennénk a későbbiekben főszerepben, inkább ez a szellemiség, amit mi képviselünk, és kialakulna valamiféle együttműködés azok között a bandák között, akik a föld alatt dolgoznak hosszú évek óta, és mondanivalójukkal, illetve mentalitásukkal abszolút nem kompatibilisek a jelenlegi itthoni zenei élet egy fősodrával sem. "

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr8312026819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum