RockStation

Indusztriális sokkterápia - újra Budapesten a Skinny Puppy

2017. február 09. - sunthatneversets

skinny-puppy-03.jpg

Pár év kihagyás után ismét Magyarországon koncertezik a kanadai Skinny Puppy. A zenekar abból a szcénából érkezik, amely a nyolcvanas-kilencvenes években megalapozta az elektro-indusztriált - ha lehet így nevezni ezt a dübörgő elektronikus alapokra, zajokra, samplerekre, szintetizátorokra, torzított énekre feszülő, gitárokat sem kikerülő műfajt. Míg Trent Reznor és a Nine Inch Nails végleg bekerült a mainstreambe, a Skinny Puppy megmaradt kultikus hősnek, amely nélkül ma nem lenne Marilyn Manson, Rob Zombie meg a többiek.

Az 1982-ben alakult, vancouveri Skinny Puppy továbbra is megállíthatatlanul turnézik, idén tizenhárom állomásos európai turnéval vág neki az évnek. Az indusztriális szerelmesei isteni jelenségként tekintenek az zenekarra, amely a Front Line Assembly, a Ministry, a FMFDM vagy a NIN mellett a legtöbbet tett azért, hogy ez az irányzat 2017-ben is újra és újra megújuló aktuális művészi koncepciót hordozzon. cEvin Key (Kevin Crompton) és Nivek Ogre (Kevin Ogilvie) különc, horrorisztikusan bizarr dolgok iránti rajongása számos, mára legendás lemezben manifesztálódott: a két úriember közben mindent átélt, kiugró sikereket, mélypontot, zenészhalált, kábítószer-függőséget, számtalan kollaborációt, ennek ellenére, 35 év elteltével is ugyanazzal a provokatív attitűddel zenél fanatikus rajongótáborának. A Skinny Puppy utoljára 2013-ban jelentkezett stúdióalbummal, a Down the Socipath 2017 névre keresztelt koncertsorozat május végén startol el Londonból, és többek között Spanyolország, Németország és Franciaország mellett érkezik a Dürer Kertbe június 5-én. További infók ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4812239500

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum