RockStation

Jason Newsted leállította a szólóprojektjét

2017. március 31. - theshattered

Newsted.jpgBeszüntette a zenekari tevékenységét az egykori Voivod és Metallica basszer nevét viselő (és nyilván az ő frontemberségével fémjelzett), egy EP-t és egy stúdióalbumot megélt Newsted nevű zenekar. Hogy miért is tette ezt a mostanában már inkább az akusztikus projektjével foglalkozó zenészlegenda, arra a lentiekben kaptok választ.

"Volt néhány nagyon jó dolog, de néhány nagyon rossz is. Amikor a pénzre terelődött a szó, akkor mindent nekem kellett állnom, megírni a zenéket, énekelni, játszani a koncerteken, fizetni mindent, így aztán eléggé besokalltam. A jó az volt, hogy a bulikon nagyon sokan voltak és nagyon jól fogadtak minket. Az európai kanyar fantasztikus volt, a Sonicsphereen és a Download Festivalon is játszhattunk közvetlenül az Iron Maiden előtt. Csodálatos élmény volt, olyan mértékű tiszteletet kaptunk, amire egyáltalán nem számítottam. Olyan zenekarok néztek fel ránk, akik a Metallica és a Voivod zenéjén nőttek fel.


Az egész Newsted projektet az ötvenedik születésnapomon találtam ki, hogy bebizonyítsam, még mindig tökös gyerek vagyok és fele olyan idős srácoknak is tudok zenélni, ráadásul be is tudom mozogni a színpadot. Tudtam, hogy még mindig képes vagyok rá, csak magamnak akartam bizonyítani. Ahogy elkezdődött az egész, máris ott volt Mike Mushok mellettem, aki egy hatalmas tehetség,  inspirál arra, hogy jobban csináljam az egészet és inspirál arra, hogy az egészet meg is mutassuk az embereknek.


Viszont az egész iszonyatos összegekbe fájt nekem. Százezer dollárokba került, hogy eljuttassam a Newstedet abba a huszonkét országba, ahol játszottunk. De megérte, mert megtanultam, hogy a tisztelet nekünk és a zenekaron belüli bajtársiasságnak szólt. De nem folytathatom tovább, mert az üzlet egy nagyon kegyetlen dolog lett, sokkal másabb, mint amire én emlékeztem."

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr7112389423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum