RockStation

Megjelent az új Ossian-album

2017. április 23. - sunthatneversets

ossian_2017_2.jpg

Április 21-én megjelent az Ossian zenekar 22. stúdióalbuma, Az Igazi Szabadság címmel, amely már az előrendelések alapján rekord idő alatt, a megjelenés előtt közel egy hónappal elérte az aranylemez státuszt! A megjelenés alkalmából egy friss, dalszöveges videóval kísért dal is napvilágot látott.


Paksi Endre a Köd előttem, köd mögöttem című dalról:

"Akusztikus ballada, Ricsi gyönyörű akusztikus gitárszólójával. Mint több más új dalban, itt is egy monumentális kórus emeli fel a dal végét. Még a lemezkészítés elején merült fel bennem az ötlet, hogy a megszokott vokálok mellett valami nagyszabásúbb is elférne néhány refrénnél. A Facebookon hirdettük meg, hogy profi kórust keresünk és nagy örömünkre nyolc csapat is jelentkezett! Az elsőnek ajánlkozó Kismarosi Római Katolikus Kórusra esett a választás és szerintünk nagyszerű lett a végeredmény.

David Gilmournak, a Pink Floyd szólógitárosának a legutóbbi szólólemezéhez készült werkfilmben láttam, hogy autentikus környezetben, templomban rögzítette az énekszólamokat - mi is ezt tettük. Varga Zolival leutaztunk Kismarosra és a helyi templomban vettük fel a kórust.

Mindenki nagyon lelkes és segítőkész volt. Akadt, aki a színházjegyét mondta le miattunk, sőt egy hetedik hónapban járó kismama is végigénekelte a két órás felvételt! Májusban pedig a karnagy hölggyel az élen jönnek megnézni a lemezbemutatót a Barbában."

A zenekar következő nagy dobása a május 6-i Barba Negra Track-es lemezbemutató koncertje lesz, ahol különleges vendégként a Kalapács és az Akusztika is színpadra lép.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2612446611

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum