RockStation

Triggerfinger - Colossus lemezbemutató az A38 Hajón

2017. június 08. - sunthatneversets

triggerfinger.jpg

A belga rock második legjobb zenekara (mert hiszen az A38 Hajón szintén fellépett dEUS marad örökkön-örökké az első), a nagyvonalú, Led Zeppelin-es vintage rockot koszos stonerrel ötvöző Triggerfinger három év után visszatér a hajóra. Mint 2014-ben, most is egy új lemez adja az apropót: a trió az augusztusban megjelenő Colossus európai turnéjának keretében ejti újra útba Budapestet november 6-án, egy forró hangulatú klubkoncert erejéig.

Az 1998-ban egy Antwerpen melletti kisvárosban, Lierben alakult belga-flamand trió, a Triggerfinger jó sokat küzdött az elismerésért. Tíz éven keresztül csak a helyi közönség ismerte a zenekart (az viszont annál jobban rajongott érte), és a belga-holland-flamand területeken (például a Lowlands fesztiválon) kívül nem sokan hallottak róla. Pedig a trió zseniálisan egyensúlyozott a Queens Of The Stone Age stoner-hagyománya és a klasszikus, Led Zep-rock között. Recsegős-ropogós gitárhangzás, szupersármos frontember, hihetetlenül kinéző basszusgitáros és egy zseniális producer-dobos, ütős koncertek – a sikerhez minden adott volt, és mégis, az szinte véletlenül jött el.

A Triggerfinger sosem vetette meg a meghökkentő feldolgozásokat, Ray Charlestól éppúgy játszott, mint Rod Stewarttól vagy Rihannától. Aztán egy belga rádió felkérésére pár nap alatt összedobták Lykke Li I Follow Rivers című megaslágerének programozott dobos, akusztikus gitáros (tehát a Triggerfingertől eléggé idegen hangvételű) feldolgozását, ami elképesztő siker lett. A dal heteken át vezette az európai slágerlistákat, a Triggerfinger pedig egy csapásra a kontinens legnépszerűbb rockzenekarai közé került.

Éppen ezért nem is lehet csodálkozni, hogy az új lemezre négy évet kellett várni: a tagok nem keveset panaszkodtak, hogy a rengeteg koncertfelkérés, turné és fesziválmeghívás között nincs idejük stúdiózni. Arról nem is beszélve, hogy még a Klicsko-Thompson-meccs előtt is felléptek, meg a Rolling Stones előtt a Hyde Parkban. A zenekar viszont nem tört meg a felfokozott érdeklődés alatt - a By Absence Of The Sun klasszikus Triggerfinger album lett: földbe döngölő, mocskos rock, vegyítve laza eleganciával. Ráadásul, ahogy azt a Sziget és az A38 Hajó színpadán is bizonyították már a hozzá kapcsolódó turnén, a dalok élőben még energikusabban szólalnak meg, amit csak súlyosbít a tény, hogy a trió saját bevallása szerint imád Magyarországon játszani.

Szerencsé(nk)re novemberben újra alkalmuk nyílik rá, hiszen immár "csak" három év után érkezik a folytatás, a Colossus - a hozzá kapcsolódó turné pedig természetesen Budapestet is érinti. Az albumot felvezető kislemez, a Flesh Tight alapján pedig az új dalok pont annyira borítják majd meg a hajót, mint a már jól ismert és együtt énekelhető klasszikusok. További infók a koncertről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5012576007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum