RockStation

Elhunyt Martin Eric Ain, a Celtic Frost basszusgitárosa

2017. október 22. - theshattered

17.jpgSzívroham következtében elhunyt Martin Stricker, ismertebb nevén Martin Eric Ain. A balkezes basszusgitáros, akit a legtöbben a Celtic Frost négyhúrosaként ismernek, a tegnapi napon távozott az élők közül, ötven éves volt.

Tovább

19 dal, 19 jellegzetes dobtéma. De vajon mindegyiket felismered?

namethatsong.jpgA Decrepit Birth dobosa, Samus Paulicelli szeret szórakoztató videókat készíteni, egyet-kettőt mi is megmutattunk már korábban. Most a legfrissebb kisfilmjében egy kisebb játékra hívja a nézőket, azaz felismerik-e mind a 19 dalt, csupán a dobhangzásról. Figyelem! Van, ahol baromi könnyű lesz, néhol viszont meg kell dolgoztatni a hétvégére lekapcsolt agysejteket!

Tovább

Kötelező bakancslista - Kezdő tizenegy Oi! himnuszokból

derek-1000x661.jpgAkik egy kicsit is komolyabb kapcsolatba kerültek a brit punkzenével és annak történetével, azok valószínűleg már azzal is bőven képben vannak, hogy mennyire tekinthető a skinhead kultúra szerves részének az Oi! zene. Ami valóban együtt startolt a punk második hullámával, vagyis a UK82 vonal bandáival. Azokkal összemosni őket azonban nem nagyon lehet. Ugyanis a korai Oi! bandák közönsége a külsőségek terén például mindenképpen fontosnak tartotta megkülönböztetni magát a punkoktól. Az ökölrázó három akkord és az ordenáré külvárosi jelleg dacára pedig a zenében is megmutatkoztak a különbségek.

Tovább

Stephen King adaptációhoz ír filmzenét Mike Patton

1280x720_2.jpgSzéles sávon mozgó munkamániás Mike, azaz Mike Patton a Faith No More és még tíz másik zenekar jelenlegi vagy volt énekese ismét dolgozik valamin. Ami ezúttal nem egy dekadens kísérleti album, hanem ismét egy filmzene. Négy évvel a The Place Beyond the Pines mozinak írt lemez után most egy új Netflix sorozat hangulatát próbálja majd hangszerekbe ölteni a mester. Az 1922 című sorozat alapötletét pedig egy másik zseni egyik írása szolgáltatja, aki nem más mint Stephen King. Maga a történet pedig egy férfiról szól, aki megöli a feleségét és azután szépen lassan megőrül. A történetnek pedig természetesen itt még nincs vége. A sorozat bemutatója viszont már itt van a cikkünkben is alul. Míg Patton bácsi ehhez készülő munkája is jövőre jelenik majd meg saját kiadója, az Ipecac Recordings gondozásában. 

Tovább

Reggeli progolás: Itt egy klip a Portnoy / Sherinian / Sheehan / Soto / Bumblefoot supergroup Sons Of Apollotól

sonsofapollo2017promo2_638.jpgAz utóbbi idők egyik legizgalmasabb csoportosulása a címben olvasható tagok nevével fémjelzett progmetalos Sons Of Apollo, akik bemutatkozó lemeze éppen pénteken jelent meg. A Psychotic Symphony nagylemez Lost In Oblivion című tétele ennek tiszteletére egy klipet is kapott, ami az alábbiakban vételezhető be a szemeiteken és füleiteken át.

Tovább

Rombolj le mindent! - Itt az All Pigs Must Die új albuma

all_pig_must_die_2017.jpg

Jövő pénteken jelenik meg a Brian Izzi (Trap Them) és Adam Wentworth (ex-The Red Chord) gitárosok, Kevin Baker (The Hope Conspiracy) énekes, Ben Koller (Converge, Killer Be Killed, Mutoid Man) dobos és Matt Woods (Bloodhorse) basszer nevével fémjelzett dühbomba, az All Pigs Must Die új albuma, a Hostage Animal. Új dalt már mutattunk róla, viszont most itt a teljes lemez is a hajtás után.

Tovább

A Decapitated énekese és basszusgitárosa is óvadék ellenében távozhat

decapitated_2017_1.jpgMár írtuk korábban, hogy a hivatalosan is emberrablással és nemi erőszakkal vádolt Decapitated gitárosa és dobosa 100000 dollárnyi óvadék ellenében szabadlábon védekezhet és hogy az énekes Rafał “Rasta” Piotrowski és a basszer Hubert Więcek tárgyalása a későbbiekben lesz esedékes. A napokban ez is megtörtént.

Tovább

16 / Grime @ Robot, 2017.10.19.

Maroknyi remény az underground számára

16_3.jpg

Csütörtök reggel olyan köd volt, hogy az is csodaszámnak minősült, hogy a buszmegállót megtaláltam. De még ez a köd sem tudott elrettenteni attól, hogy az estémet a Robotban töltsem. Miért? A kaliforniai sludge legenda, a 16 először lépett fel Magyarországon. Kilenc éve vártam ezt a koncertet, így nem volt kérdés, hogy korai érkezés, sör, olasz metal és jöhet a 16.

Tovább

Hopp-hopp! Hulljanak a falak! - Új dal az Anti-Flagtől

antiflag2.jpgAhogy közeledik az új Anti-Flag album, az American Fall megjelenése (november 3.), úgy pakolják ki arról a dalokat a punkok. Az augusztusban a Dürerben is veretes koncertet adó amcsik most egy igen ska-ízű, billentyűvel is megtámogatott dallal, a When The Wall Fallszal támadnak, melynek bevágásaiban most is megy a politikai info.

Tovább

Az AWS "nyártemetőjét" hallottátok már?

aws_2015.jpgA napokban friss dallal jelentkezett az utóbbi időkben egyre erősebb felszállóágban lévő AWS. A Viszlát Nyár persze hozza az elvárható AWS ízt (hogyne tenné?), viszont a címmel ellentétben ez nem egy nyártemető dal, a mondanivaló kicsit komorabb annál. A srácok persze egy videót is mellékeltek a "csomaghoz", melyben egy rakat archív felvételt találni az róluk, azaz igazi rajongói csemege lett ismét.

Tovább

Itt egy új-új dal a Foo Fighterstől

foo_fighters_2017_june_promo.jpgAlig egy hónappal azután, hogy megjelent a legfrissebb nagylemezük, a Foo Fighters máris egy új dallal jelentkezett. A lent hallható Soldier nem szerepel a Concrete And Gold semmilyen kiadásán, viszont hivatalosan is elérhető lesz nemsokára, egész pontosan november 17-én, mégpedig a 7-Inches for Planned Parenthood című válogatáslemezen, amelynek bevételei egy, a szexuális egészségügyi ellátást segítő nonprofit szervezetnek a Planned Parenthoodnak fog menni.

Tovább

Már nagyjából hét dal kész van Ozzy új albumára

ozzyzakk.pngÍgy, hogy elköszönt a Black Sabbath, Ozzy visszatér a szólólemezek sorához - mert hogy szerencsére nem akar visszavonulni az öreg. Ráadásul ami mégjobb hír, hogy a már újra Zakk Wyldeal dolgozó legenda szerint már körülbelül hét tétel kész is van a valamikor megjelenő korongra, legalábbis ha hihetünk a Full Metal Jackienek adott interjújának. Ezt lentebb nálunk is meghallgathatjátok.

Tovább

A Pearl Jam Let’s Play Two című koncertfilmje az Urániában

credit_danny_clinch_1.jpg

Az Uránia Nemzeti Filmszínház 2017. november 11-én, 19:30-tól exkluzív vetítésen mutatja be a Pearl Jam Let’s Play Two című zenés dokumentumfilmjét, eredeti nyelven, angol felirattal. A világszerte mozivászonra kerülő alkotás Közép-Európában – Szlovákia és Ukrajna mellett – csupán Magyarországon lesz látható.

Tovább

Dave Mustaine egy gonosz hangember

Dave Mustaine.jpgOjj, micsoda clickbait cím! És ha ezt olvassátok, valószínűleg be is jött. De nem is ez a lényeg, hanem maga a hír! Ami nem más, minthogy a Megadeth frontember-főnöke kölcsönadta a hangját egy hamarosan bemutatásra kerülő film egyik szereplőjének, a Halloween Pussy Trap Kill! Kill! című, láthatóan nem Oscar-babérokra törő Fűrész-koppintás főgonoszának. A trailer lentebb látható.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum