RockStation

Új felállással térnek vissza - Jön a tizenharmadik Malevolent Creation album

2017. december 03. - csubeszshuriken

15726787_10153982151097257_5318215986291863103_n.jpgA bermuda gatyás, hasat sütögető Florida nem egy bandával tolta magát a death metal térkép közepére. Pár legendás lemezt és bandát rászabadítottak már a világra. Köztük a Fort Lauderdale csatornáitól elstartoló Malevolent Creation együttessel, akik 1987 környékétől nyomják és eddig tizenkét nagylemez van mögöttük. Meg tucatnyi tagcsere már eddig is. A két évvel ezelőtt megjelent Dead Man's Path lemezen ennek ellenére azonban mégis a már kétszer lelépett és visszatért eredeti énekes Brett Hoffmann nyomta még. Az új információk szerint viszont már ő sincs a bandában. Ezért azt Phil Fasciana gitárosnak teljesen újra kellett szerveznie. Aki viszont megtalálta az új frontembert Lee Wollenschlaeger személyében, aki a számok megírásában is jelentős szerepet vállal majd. Mellette pedig Philip Cancilla és Josh Gibbs még az új tagok. Velük készülhet el tehát jövőre a zenekar új lemeze. Amihez előzetesként már van egy új demo nóta is, amit az új énekes írt. Ezt hallhatjátok lejjebb.

Tovább

A Children Of The Grave is megleshető a Black Sabbath DVD-ről

rs-the-end-of-the-end.jpgAki eddig nem látta, most nézze meg, aki már látta, az meg nézze meg újra a Children Of The Grave-et, ami a már általunk is többször reklámozott Black Sabbath búcsú DVD-ről lett kiemelve már sokadik dalként. Tudunk haragudni a folytonos promó csepegtetés miatt a legendákra? Nem! Meg lehet unni ezeket a dalokat? A fenét! Kell még többet koptatni a billentyűzetet? Felesleges!

Tovább

Vasárnapi mozi: Így készült az Emperor Of Sand

mast2017.jpgA Mastodon idén két anyaggal is kedveskedett a rajongóinak. Kiadta a legújabb sorlemezét, az Emperor Of Sandet (melynek turnéja Magyarországot is elérte), valamint megjelent a Cold Dark Place, mely egy négyszámos EP, Brant Hinds gitáros, lemezre fel nem fért dalaiból válogatva. Előbbinek a stúdiós munkálataiba már korábban bele-bele lehetett nézni kisfilmek formájában, most viszont a zenekar jóvoltából ezeket összeollózva, fél óra plusz anyaggal kibővítve teheti magáévá a rajongótábor, egy hagyományos egész estés, azaz hetvenöt perces film keretében.

Tovább

Van némi zsebpénzed? Vedd meg Slash házát!

slash-home.jpgMiután Slash két évvel a Pearla Hudsonnal történő válása után sem tudta eladni a Beverly Hillsben található batár villát, úgy döntött, hogy leszállítja kicsit az árát, hadd csapjon le rá a kicsit szűkebb költségvetésből gazdálkodó jónép. Az eredetileg 11 millió dollártért kínált ingatlan új ára így 8,4 millió dollár lett, azaz alig több, mint röpke 2,2 milliárd forint. Ne mondjátok, hogy nem baráti ár! És hogy hogy néz ki a vityilló? Lentebb megnézhetitek!

Tovább

Offspringet dolgozott fel a Five Finger Death Punch

five_finger_death_punch_2015_3.jpgTegnap jelent meg a Five Finger Death Punch válogatáslemeze, az A Decade Of Destruction címre keresztelt egylemezes slágergyűjtemény két új dallal. Erről már egy tételt, a Troublet korábban megismerhette a nagyközönség, viszont ez a feldolgozás, a Gone Away egészen a megjelenésig váratott magára. Érdekesség, hogy eredetileg ez a The Offspring szerzeménye, ami valljuk be, váratlan fordulatnak is mondható Báthory Zoliéktól.

Tovább

Nyomasztó stoner mocsok - Új dal és videó a Corrosion Of Conformitytől

corrosionofconformitynocrossnocrowncd.jpgA friss, No Cross, No Crown néven megjelenő új Corrosion Of Conformity nagylemezen lesz fellelhető a lent látható és hallható, faszán sötét hangulatú videó és persze dal, a Wolf Named Crow. A január 12-én megjelenő korongon, ahogy sejthető is volt, illetve már írtunk is róla, újra hallható lesz Pepper Keenan énekes gitáros, aki 2014-ben csatlakozott be újra a csapat életébe.

Tovább

Ez az a dal, amelyen utolsóként énekelt és pengetett Lemmy

Lemmy-Kilmister-of-Motorhead.jpgMár lassan két éve, hogy nincs közöttünk a rockzene egyik ikonikus nagy öregje, Lemmy. Persze a halála óta sorra jönnek a vele készült, ám ki nem adott felvételek, viszont a lent hallható, Chris Declercq gitárossal rögzített tételnek az a különlegessége, hogy ez a dal valóban az utolsó, amelyen a már szebb helyen iszogató vén bibircsókos éneke és basszusjátéka rögzítve lett, méghozzá 2015 nyarán.

Tovább

Sorcerer - The Crowning Of The Fire King (Metal Blade, 2017)

Dallamos doom északról, ver. 2.0

crowning.jpgEgy újabb harcos-kardos borító, egy újabb "a legendás zenekar visszatérő albuma" motívumra felfűzött promo. Ahogy Hollywoodban is évek óta a bejáratott franchiseok mennek inkább, mint bármilyen újdonság, úgy a zenében is az újjáalakulás az aktuális divat. A Sorcerer is ebbe a sorba illik: elméletben 20 éves a zenekar - igaz, hogy a nyolcvanas-kilencvenes évek fordulóján csak demokig jutottak -, a gyakorlatban viszont inkább underground körökben ismertek. A nemrég megjelent The Crowning Of The Fire King viszont kitűnő alkalmat ad arra, hogy felzárkózzunk svéd dallamos doomból.

Tovább

December 16-án jön a Tankcsapda Arénakoncertes DVD-je

0t_15_eredmeny.jpgMég áprilisban, egész pontosan 28-án tartotta meg a Tankcsapda az eddigi legnagyobb szabású koncertjét a Papp László Sportarénában. Ahogy már akkor is tudni lehetett, fel is vették az egész bulit, melyet alig két hét múlva kézbe vehetnek a rajongók, méghozzá a szokásos benzinkutas terjesztés révén. A lemezen a fullos koncertfelvétel mellett extrák is helyet kapnak majd, ebből egy kis ízelítőt már meg is mutattak a Tankok.

Tovább

Jövő szeptemberben ellátogat hozzánk Phil Campbell

phil-campbell-and-the-bastard-sons-1030x697.jpgPhil Campbell a Motörhead megszűnése után sem áll le, de hát miért is tenné? Ehelyett létrehozta a Phil Campbell & The Bastard Sons nevű bandát a három fiával és Neil Starr énekessel, aztán nyomják neki az ipart ezerrel. A zenekar már egy EP-n túl van, a nagylemez január 26-án jön majd, a budapesti koncert pedig szeptember 6-ra lesz esedékes.

Tovább

Budapestre jön a Primordial és a Moonsorrow

Primordial 2014.jpg

Jövő év április 23-án egy különleges, a Heathen Crusade címet viselő turné érkezik Budapestre. A Nemtheanga vezette ír Primordial, a pagan metalos finn Moonsorrow és a würzburgi atmoszférikus blacker Der Weg einer Freiheit egy estére közösen szállja meg a Barba Negra Music Club-ot. További infók ITT.

Tovább

Folytatja a Karácsonyozást az August Burns Red

2017.jpgA március 16-án a Messengers album tizedik születésnapját Budapesten megünneplő August Burns Red előállt az ez évi karácsonyi nótájával. Most nem egy hagyományos értelemben vett ünnepi klasszikust kaptak el, hanem egy újabb, bár mai szemmel már fiatalnak épp nem tekinthető dalt, a Wham! Last Christmasát, méghozzá instrumentális átiratban. A videó képi világa persze passzol az idén megjelent Phantom Anthem nagylemez imidzséhez, azaz egyszerű, de nagyszerű - úgyis a dalon van a lényeg.

Tovább

Nézd meg a Saxon új klipjét!

saxonnov2017promo_638.jpgA kettes jegyében jelenik meg a Saxon új nagylemeze, ugyanis a huszonkettedik teljes anyaguk február 2-án kerül majd a boltok polcaira - legalább nem felejti el senki. A Thunderbolt című lemezről most már van szerencsénk megmutatni a címadót, melyet Biff Byfordék egy klippel is megtámogattak, emellett a borító és dallista is elérhető már.

Tovább

Hát, itt van még egy West End Motel dal

0mastodon2017_33_eredmeny.jpgBrent Hinds megírta idén az Emperor Of Sand nagylemezt a Mastodonnal, kiadott szintén az anyazenekarával egy EP-t, a Cold Dark Placet, melynek dalait ő jegyezte teljes mértékben, most meg itt a West End Motel, melynek harmadik albuma ma jelent meg Bad With Names, Good With Faces címen. Mikor pihen ez az ember? Mindegy is, a lényeg, hogy jó legyen a zene. És az is lett! Bizonyíték erre az utóbb említett albumról a második klipes tétel, a Sorry, I'm Late, ami a Tiny Man fura ősrockja után egy county ízű téma lett, de a finomabbik fajtából.

Tovább

Iron Monkey - 9-13 (Relapse Records, 2017)

Családbarát pop, pozitív üzenetekkel

iron_monkey_9-13.jpgTalán valamikor az év elején jött a hír, hogy az Iron Monkey új lemezre készül, amire underground körökben kis túlzással mindenki felkapta a fejét. Az emberek jelentősebb része az első meglepetés után az év egyik legjobban várt eseményeként tekintett rá, de megjelentek a szkeptikusok is, mondván, mire mennek Morrow nélkül. A 9-13-at pörgetve nyugodt szívvel kijelenthető, hogy a végeredmény szempontjából nem húzódik ennyire éles határ a jelenkori és a húsz évvel ezelőtti Iron Monkey között, az a kérdés viszont jogosnak tűnik, hogy a Primitive Man vagy a Dragged Into Sunlight korában mennyire tudnak megmaradni a korábban kiérdemelt pozíciójukban?

Tovább

Megérkezett a Hallowed, az Iron Maiden sörének különleges kiadása

iron_maiden_hallowed.jpg

Az Iron Maiden hivatalos söréből, a Trooperből és eddigi limitált verzióiból, a Trooper 666-ból és a Red N’ Blackből 2013-as megjelenésük óta világszerte közel tízmillió liter fogyott. A sikerszéria most újabb darabbal folytatódik, mert itt a Hallowed, a Trooper 2017-es különkiadása.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum