RockStation

Ingyenesen megnézhetővé tette a 2013-as moszkvai koncertjét a Poest Of The Fall

2017. december 24. - theshattered

potf15.pngÚgy néz ki, a Karácsony több zenésznek is (szerencsére) meghozza az ajándékozhatnékát, így a finn Poets Of The Fallnak is. A csapat a Live in Moscow 2013 című DVD-n is megjelent, értelemszerűen négy éve, az orosz fővárosban felvett koncertjét tette közkinccsé, melyet mi is megosztunk megtekintésre. Apelláta nincs, most lesz bőven idő megnézni!

Tovább

Zodd The Immortal - Itt egy új Beast In Black dalszöveges videó

beastinblack.jpgA Beast In Black egy több szempontból is érdekes zenekar. Egyrészt, mert a Battle Beastből kikerült Anton Kabanen a gitáros, másrészt, mert a Wisdomból is ismerős Molnár Máté a basszer. Persze a többi tag sem ismeretlen arc, Kasperi Heikkinen Udo mellől nézett be, az énekes Yannis Papadopoulos a Wardrumból lehet ismerős, Sami Hänninen pedig a Brymir soraiból igazolt át, tehát vannak nevek. A csapat első korongja, a Berserker még novemberben jött ki, lentebb pedig egy friss dalszöveges videó, a Zodd The Immortal látható, hallható.

Tovább

Anthony Vincent is megemlékezett Warrel Daneről

anthony-vincent-press.jpgIgaz, nem feltétlen friss ez a videó, de azért érdemes megnézni, ahogy az egyik kedvenc YouTube-erünk, Anthony Vincent emlékezik meg és állít emléket a nemrégiben elhunyt Warrel Danenek. Egy rövid megemlékezés után jön persze az ének is, mely a szokásosan magas színvonalú, így sokat már nem is tennénk hozzá.

Tovább

Kariaji Motörhead-módra: a tiéd lehet egy teljes 1996-os buli

motoerhead-2012.jpgIgaz, szegény Lemmy már nincs közöttünk két éve, de azért van anyag, amiből lehet mazsolázni, már ha a zenekar örökségét nézzük. A csapat producerének, Cameron Webbnek köszönhetően most például egy teljes, ma huszonegy éves bonni buli lett elérhető, mely hétfőig ingyenesen le is tölthető.

Tovább

Így nyom Phil Campbell (és a fiaiból, valamint plusz egy főből álló zenekar) egy Hawkwind klasszikust

phil-campbell-and-the-bastard-sons-1030x697.jpgPhil Campbell a Motörhead érthető okokból történő szétszéledése után sem kíván, kívánt a babérjain ülni (pedig valljuk be, lepakolt már ezt-azt az asztalra), hanem fogta három fiát, valamint Neil Starrt és csinált egy zenekart. Ebből lett a Phil Campbell And The Bastard Sons, akik most egy régi Hawkwind klasszikust, a Silver Machinet filmesítették meg, mely nem mellesleg az idén megjelent nagylemezük zárótétele. Jó eséllyel persze élőben is hallhatjuk majd a dalt jövő szeptember 6-án a Dürer Kertben, ahová majd ellátogat a csapat és ahová természetesen a rajongóknak is kötelező jelenése van.

Tovább

Klip is készült ám a Five Finger Death Punch egyik új dalához!

five_finger_death_punch_2015_3.jpgÚj klipet adott ki a Five Finger Death Punch. A videó a már ismert The Offspring feldolgozáshoz, a Gone Awayhez készült, ami a csapat válogatáslemezén, az A Decade Of Destructionön kapott helyet. A filmben a csapattól megszokottan a tematika a katonás témakör köré épül, így aki csipázza az ilyesfajta képsorokat, már kattinthat is.

Tovább

Áprilisban Budapesten pusztít a Dark Tranquillity és az Equilibrium!

dark_tranquillity_2016.jpgBizony-bizony, ez a jövő év minden lesz, csak nem unalmas. Már így is rengeteg jobbnál-jobb név sorakozott fel, akiket kötelező látni, így már szinte sír a tárcánk, a kegyelemért, de nem adjuk meg neki! Ugyanis április 2-án a Dark Tranquillity visszatér hozzánk az Atoma című nagylemezükkel, ráadásul az Equilibrium társaságában, így a jó szórakozás és a betyár nagy súly garantált már arra az estére is.

Tovább

Zoknis Dimmu-paródiában Phil Anselmo a Krampusz

krampusz.jpgMielőtt megkérdeznétek: nem szívtunk semmit, egyszerűen a lenti videóban tényleg ez van. A zoknibábokkal előadott, a The Serpentine Offering című Dimmu Borgir dalra épülő paródiavideóban a metalvilág egyik legtöbb zenekarát üzemeltető legenda, Phil Anselmo acsarkodik kicsit, azaz adja a hangját a Krampusznak. Vigyázzatok, elég cuki!

Tovább

Zakk Wylde mesét olvas Karácsony alkalmából

kariwylde.pngJönnek az ünnepek, láthatjátok, még a Télapó Zakk Wylde is leül a fa alá, hogy felolvasson egy kedves kis szösszenetet a rajongóknak. A zabálnivaló Wylde a Twas The Night Before Christmasból olvas fel a lent látható kisfilmben, hát, meg kell zabálni sapkástól, bőrmellényestől, ahogy van.

Tovább

"Egy ideig számoltuk hány számunk van, de valahol kétszáznál abbahagytuk..." - Interjú a Crippled Fox zenekar két alapítótagjával

22046388_10154618926741371_539864581846250462_n_1.jpgJövőre lesz tíz éve, hogy a budapesti Crippled Fox zenekar olyasmi zenét kezdett el itthon tolni, ami a kis hazai underground érdekes szereplőivé tette őket egyből. Az akkor négy fővel startoló thrashcore történet pedig többek között azért is beszédes, mert a megalakulástól számítva még egy év sem telt el és a banda már folyamatosan külföldi turnékon pörgött. Amit egy több éves, nagyon intenzív időszak és sok változás, főleg tagcserék követtek. 2015 őszéig, ahol egy fergeteges búcsú bulival lekísérve a Crippled kimondta a végét. Másfél évvel később, azaz néhány hónappal ezelőtt egy váratlan fordulatnak köszönhetően a zenekar azonban mégis úgy döntött, hogy visszatér. Majd hazai és külföldi koncertek és egy új kislemez követték egymást. A múltról, az újra kezdésről és az aktualitásokról beszélgettem a zenekar két alapító tagjával, Gagyi Attilával (Speedy Gonzales) és Bencsik Mártonnal (Dontsee Turkey).

Tovább

Tíz év munka után jövőre jön Jonathan Davis szólólemeze

korn_nova.jpgJövőre végre megjelenik a Korn énekes Jonathan Davis szólólemeze, melyet egyébként a 2018-as Novarockon is be fog mutatni. Az anyag már 2008 óta készül folyamatosan, viszont a JDevil néven folytatott DJ-zés és persze a Korn dolgai miatt csak mostanra sikerült sort keríteni a kiadásra. Erről a Facebookon, egy élő bejelentkezésben adott hírt, ezt lentebb meg is nézhetitek.

Tovább

Fekete Zaj Tél: alternatív előszilveszter a VHK-val, az Animával és még 26 zenekarral

lastdaysofjesus.jpg

Állva hagyja a mezőnyt a szilveszteri szezonban a Fekete Zaj: az alternatív és underground élőzenét keresők számára az egyik legjobb választás kétségkívül a december 29-ei egynapos fesztivál lesz, aminek keretében a Dürer Kert négy helyszínén összesen 28 zenekar játszik majd, köztük a VHK, az Anima Sound System, a Volkova Sisters, a Psycho Mutants, a De Facto és a Last Days Of Jesus is.

Tovább

Ezek voltak 2017 legjobb rock- és metaldalai a RockStation szerint

mastodon-show-yourself-video.pngTermékeny egy év volt, mitagadás' a 2017-es. Talán egy kicsit kevesebb korong látott napvilágot, mint a tavalyi évben (legalábbis az igazán nevesebbeket tekintve), kevesebb új, vagy épp kiadatlan dalt mutattak meg a kedvenceink, viszont így is bőven akadt olyan tétel, amiből érdemes volt mazsolázgatni, már ha volt időnk a rakat koncert mellett. Ezekből szedtünk össze húszat, szigorúan ABC sorrendben, mindenféle rangsorolás nélkül.

Tovább

Budapestre jön az Ensiferum és az Ex Deo!

ensiferum_barba_3.jpgBudapestre is elhozza megmutatni a legújabb nagylemezét, az idén megjelent Two Paths-t a folk metalos Ensiferum, viszont már a harmonikás Netta Skog nélkül, aki a napokban hagyta ott a csapatot. A finnek az Ex Deoval felfegyverkezve érkeznek, akik szintén ebben az évben hozták ki legutóbbi nagylemezüket, a The Immortal Warst. Minderre, mármint magára a koncertre május 8-án fog sor kerülni, a helyszín pedig a Barba Negra Track lesz.

Tovább

Stúdióban a Graveyard!

graveyard17.jpgNégy hónap feloszlás után a Graveyard idén januárban már újra működött, sőt, mostanára eljutottak addig, hogy egy új dobossal, de újra a négy fal között munkálkodnak a svédek. Az, hogy mikorra várható a korong és hogy ki is pontosan Axel Sjöberg utódja, egyelőre még nem ismert, de az, hogy valamikor a jövőben érkezni fog a 2015-ös Innocence & Decadence utódja, az tuti.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum