RockStation

Crippled Black Phoenix az A38 Hajón

A brit rockzenekar október 7-én új lemezét mutatja be

2018. október 01. - sunthatneversets

crippled_black_phoenix_2016.jpg

Az augusztusi Fekete Zaj után új lemezzel, újra Magyarországon a stoner prog, freak folk és psychedelic doom határterületein mozgó Crippled Black Phoenix! A besorolhatatlan pszichedelikus-posztrock formáció vendégei ezúttal a Fotocrime és a Swarms And The Sun lesznek. A CBP új albuma, a Great Escape szeptember 14-én jelent meg, rajta a legendás VHK-szám, a Hunok csatája feldolgozásával. A lemezt a zenekar október 7-én mutatja be az A38 Hajón.

A multiinstumentalista Justin Greaves által alapított, teljesen behatárolhatatlan, ám annál zseniálisabb pszicho-doom-stoner-posztrock zenekar, a Crippled Black Phoenix tizenöt éve adja súlyos atmoszférájú koncertjeit. Az, hogy a tagság nagy része a Mogwaiból, az Iron Monkeyból, a Gongából vagy az Electric Wizardból érkezett, nagyjból mindent elmond a CBP első pillantásra eklektikusnak tűnő, mégis meggyőzően egységes zenéjéről. Sötét hangulatok, pusztító doom, zakatoló stoner ötvöződik elszállt ambienttel és beborult pszichedéliával. Egészen különleges, változatos, mégis önazonos a CBP zenéje, amelybe az indusztriál vagy a gothic-horror hagyomány éppúgy belefér, mint a trance.

A zenekar legutóbb augusztusban járt Magyarországon, a Fekete Zaj fesztiválon, és most klubkoncertre tér vissza az A38 Hajóra. Két hete megjelentette új nagylemezét is: a Great Escape nekünk, magyaroknak annál is különlegesebb, mivel az albumot egy meglepő feldolgozással vezette fel a Crippled Black Phoenix. A Hunok csatája című klasszikus Vágtázó Halottkémek-számot dolgozta fel, Makó Dávid (Stereochrist, The Devil's Trade) és Jakab Zoltán (Bridge To Solace) vokáljával. További infók a koncertről ITT.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr2514274549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum