RockStation

Adj egy ötöst! - A hét 5 új rock/metal dala /vol.48

2018. december 02. - sunthatneversets

rotting_christ_2018.jpg

Nem telik el hét dalmegosztás nélkül. Eheti összeállításunkban egykor szebb napokat látott horror punk brigád, görög black, amerikai death metal aprítógépezet, hideg ipari sötétség és szólóprojekt a Rammstein mellett.

Tovább

Öt gitáros legenda, egy legendás dal - Eképpen hangzik gitáristenek kezéből a Bohemian Rhapsody

generationaxe.jpgMost a Bohemian Rhapsody film miatt igencsak előtérbe került a Queen és annak minden slágere, de hát pont tőlük, egy ilyen gazdag életműtől sajnálnánk ezt az egészet? Ugye? A több figyelem persze több feldolgozást is eredményez, így a Generation Axe turné gitáristenei, név szerint Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Zakk Wylde, Nuno Bettencourt és Tosin Abasi is előkapták a nagy négyes egy legendás dalát, a film címadóját, nyilvánvalóan nem is akármilyen eredménnyel. Igaz, csak rajongói felvétel van róla, de az olyan jó minőségű, ráadásul az egész olyan jól sikerült, hogy meg is mutatjuk nektek.

Tovább

Pénteken megjelenik az Apocalyptica Metallica-feldolgozás koncertalbuma

apocalypticaplaysmetallicalivecd.jpgDecember 7-én megjelenik az Apocalyptica legújabb anyaga, az Apocalyptica Plays Metallica by Four Cellos - A Live Performance című koncertalbum. Talán senkit nem ér nagy meglepetésként, hogy a csellómetalosok ezen a 2 CD + DVD csomagon a Metallica-dalos, az első albumuk megjelenésének huszadik évfordulóját ünneplő turné egyik koncertjét örökíti meg, ezt amúgy hazai pályán, a finn Savonlinna Opera Festivalon adták. A két órás, több, eddig ki nem adott Metallica-átirattal is meghintett anyagról most az Enter Sandmant adták ki, de azért berakjuk mellé a Nothing Else Matterst is, csak úgy hangolódásképpen.

Tovább

...és akkor gondolt egyet Pete Cottrell: most inkább a Back In Blacket variálnám át

maxresdefault_1.jpgVolt már Pete Cottrell riffátírós sorozatában Metallica, Motörhead, Ozzy és Pantera, de az ikonikus riffek szerencsére nem fogynak, mindig akad egy-kettő legendás szelet, dallam, fogás, amit át lehet variálni. Most a legfrissebb kiszemelt a (ki ne tudná, hogy az) AC/DC legendás dalának, a Back In Blacknek főmotívuma lett, meg is kapja a kezelés rendesen.

Tovább

Februárban érkezik a Rhapsody Of Fire új nagylemeze

rhapsodyoffirenov2018_638.jpgA jövő éven nagyon ki fogják használni az 111 (január 11.) és 222 (február 22.) megjelenési időket a zenekarok. Az utóbbi táborba kíván beszállni a Rhapsody Of Fire is, akik a The Legend Goes On képében új dalcsokorral fognak jelentkezni. A címadót most előzetesben "megdalszövegesvideósították", ezt az alábbiakban nézhetitek meg némi albuminfo után.

Tovább

Így nyom a Def Leppard Depeche Mode-ot

def_leppard_2015_2.jpgA Personal Jesust mindenki ismeri, többen fel is dolgozták már. Mondjuk egy olyan örökzöldről van szó, amit ha akarnánk sem lehetne kiirtani a köztudatból (nem mintha tervben lenne egyáltalán), így nem is csoda, ha időről-időre feleleveníti magának egy-két banda. Pont ezt tette a napokban a Def Leppard, akik egy videóval is beerősítettek a dal alá.

Tovább

Négy éjszaka, négy zenekar: Agnostic Front, Korn, GG Allin és Jeff Beck is bemutatásra kerül a kvázi dokumentumfilm-sorozatban

ggallin.jpgA Showtime nevű online filmnézős oldal négy éjszaka alatt négy filmmel örvendezteti meg a nézősereget. Természetesen négy zenei témájú mozival, négy olyan művel, melyek eddig csak limitált számú közönség elé jutottak el ilyen-olyan okokból. A kvázi sorozatban szerepelni fog az idén bemutatott Jeff Becket fókuszba hozó Still on the Run (rengeteg interjúval a kortársakkal), az Agnostic Front filmje, a Godfathers of Hardcore (ami a zenekar életét mutatja be, természetesen a HC keresztapák szavaival előadva), a mondjuk úgy, tartalmas életet élt GG Allin munkássását bemutató All in the Family (természetesen archív felvételekkel és interjúkkal turbózva) és a Korn gitárosának, Brian 'Head' Welchnek a passióját bemutató Loud Krazy Love is. Zenerajongóknak kötelező néznivalók. Trailer és pontos bemutatási idők lentebb.

Tovább

Bruce Springsteen: dalok és történetek – karácsony előtt jön a Springsteen on Broadway!

bruce_springsteen_pc_robdemartin.jpg

A Columbia Records december 14-én jelenteti meg Bruce Springsteen élő albumát, Springsteen on Broadway címmel. A Tony-díjas előadó 236 estén keresztül állt színpadra a Walter Kerr Theatre falai közt, és a 4 bakeliten valamint dupla CD-n érkező kiadvány ezeknek az egyszemélyes előadásoknak a dalait tárja a hallgató elé – a konferálásokon keresztül a dalszerző személyes történeteivel együtt.

Tovább

Hazai Gépmadár szárnyal a Dead Daisies előtt: megvan a budapesti koncert előzenekara!

gepmadar02.jpg

Alig több mint két hét, és ismét Budapesten duruzsol a rajongók fülébe a Dead Daisies. Az all-star rockbanda tagjai maguk választották ki a budapesti koncert vendégzenekarát: Doug Aldrichék előtt egy lendületes fiatal csapat, a veresegyházi Gépmadár játszik majd.

Tovább
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum