RockStation

Tíz ok, amiért meg kell nézned a Heavy Tripet!

2019. január 14. - theshattered

heavy-trip-trailer.jpgAhogy beszámoltunk róla, Magyarországon is bemutatják az utóbbi évek legmetalosabb filmjét, a Heavy Tripet. Az először a Finn Filmnapokon február 6-án, majd utána február 28-tól bizonyos mozikban is vetítésre kerülő alkotást érdemes látnia minden metalosnak legalább egyszer, de össze is szedünk pár érvet, hogy miért illik elcsattogni, rááldozni az a másfél órát.

1. Mert metal! Nagyon sok olyan poén van benne, amelyet csak a metalzenét kedvelők fognak érteni. Viszont ők annál inkább!

2. Mert fel fogsz sírni néhány poénnál! Oké, talán nem feltétlen egy Oscar-érett alkotásról van szó, talán van egy-két kevésbé ütős rész és klisé is, de összességében egyáltalán nem leszel elégedetlen.

3. Mert jó a zene! Nyilvánvalóan a duplázók és a gitárok megdörrenése viszik a zenei részt, mozikörülmények között kb. arcszaggatásig lehet ezt fokozni. Ráadásul tuti, hogy utána rá fogsz keresni a csapat dalára a neten!

4. Mert ha metalos vagy, azonnal azonosulni tudsz a karakterekkel és azoknak a "normális" emberekhez való viszonyával.

5. Mert ha zenélsz, külön át fogod érezni a főszereplők fellépésért való vergődését. Ha koncertet akarsz, szenvedni kell érte!

6. Mert az elmúlt időszakban nem volt és jó eséllyel nem is lesz ilyesmi tematikájú filmalkotás a mozikban. Szomorú, de ez van!

7. Mert úgy szórakoztat, hogy a fekete humoron kívül igazából semmi agresszió nincs benne, így akár asszonypajtással, gyerekkel is vállalható program.

8. Mert ritka az olyan rockzenei, vagy éppen metalos film, melyben ennyire belemennek a humor zenei részének kifinomultságába. Nem árt hozzá az alap muzikális kultúra, viszont ha az megvan, onnantól nincs megállás!

9. Mert miután megnéztétek, jó pár aranyköpéssel fog gazdagodni a repertoárotok. Ne legyél tufa, irány a mozi! Jobb, ha megtudod, milyen is (az angolul) symphonic post-apocalyptic reindeer-grinding christ-abusing extreme war pagan Fennoscandic metalra keresztelt stílus!

10. Mert ha lusta vagy feliratokat olvasni, akkor sem lehet semmi kifogásod: a Heavy Tripet magyarul fogják bemutatni.

plakat.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr4714559750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum