RockStation

IAMX: februárban érkezik Chris Corner a Dürer Kertbe

2019. február 01. - sunthatneversets

iamx4_credit-gretchen_lanham.jpg

Az Alive In New Light című albumhoz kapcsolva adott ki decemberben új, digitális kislemezt és videóklipet IAMX, azaz Chris Corner. A lemezbemutató turné európai leágazása pár hét múlva, február 12-én ér Budapestre, ahol a Dürer Kertben láthatjuk majd a zenekart. /Fotó: Gretchen Lanham/

A megfoghatatlan zeneiségű alkotó, Chris Corner saját elmondása szerint a szenvedések birodalmán küzdötte át magát annak érdekében, hogy felfedezzen egy olyan szakrális belső újjászületést, amit a Mile Deep Hollow (mérföldes üreg) című dalban és a kapcsolódó videóklipben mutat be. 

A 6 különböző remix mellett egy önálló kislemezen kiadott dalt komoran kavargó ütemei és szögletesen elektronikus keretei teszik igazán erőteljessé, a klip felkavaró képi világa, illetve Corner magával ragadó előadása pedig személyes hangvétellel egészíti ki ezt az élményt – talán ez is közrejátszott abban, hogy a dalt tavaly az ABC televízió által gyártott sorozat, a How To Get Away With Murder is felhasználta – ez volt a 15. IAMX dal a sorozatban.

A dal hátteréül Corner saját mentális egészségével kapcsolatos tapasztalatai szolgálnak: azok a küzdelmek, amelyekkel a benne rejlő sötétséget és kétségbeesést próbálta leküzdeni. Ez a mű egyfajta óda a közönség felé, köszönetnyilvánítás a kitartó és szerető rajongóknak, akik nagyban segítették a művészt egészsége fenntartásában. A mentális egészség témája a turnén is előkerül majd, hiszen egyes állomásokon a koncert egy beszélgetős panellel is kiegészül, ahol a látogatok és Chris közvetlenül beszélgethetnek egymással a témáról. Emellett a fellépésekről készített felvételek felhasználásával egy dokumentumfilm kiadását is tervezik később. További infók a koncertről ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr5514601496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum