RockStation

Therapy? (NI), Uzipov (HUN) @ A38 Hajó, 2018. január 30.

leÍRhatatlan királyság!

2019. február 01. - theshattered

_mg_7768.JPG

Tizedik alkalommal látogatott kicsiny hazánkba a Therapy?. Az észak-írek nem hazudtolták meg magukat, oda is pakolták az új lemez, a Cleave, valamint a magnum opus Troublegum dalaival telített műsorukat a csordultig telített hajón, mellettük pedig a felvezetést bevállaló Uzipov sem vallott egyáltalán szégyent. A csalódás kizárt volt, nem is változott ez a későbbiekben egy gondolatnyit sem.

Mire fel ez a lendület? Kezdjük ott, hogy a Cleave nagyon jó album lett, jó eséllyel a Therapy? sokaknak fel-, vagy visszarakta magát ezzel a CD-vel a zenei térképére, bár ezen a bulin még minden bizonnyal csak a törzsrajongói gárda tette tiszteletét, mert hogy már hetekkel ezelőtt csutkára elfogytak a jegyek. Ez egy olyan tényező, amely egy jó hangulatú bulira engedett már előzetesben is következtetni, bár a trió igazából szerintem tíz ember előtt is ugyanolyan szinten hozta volna az este dalait, mint ahogy most, a fullos hajón.

Kezdésnek az egyik „titkos” hazai favoritom, az Uzipov dobbantott fel a hajó deszkáira. A srácok hozták az elvárhatót, azaz, hogy főzenekari lelkesedéssel nyitották a bulit, szinte már akkor is örömmel távoztam volna, ha csak ők léptek volna fel. Persze ez erős sarkítás, de értitek, miről van szó, meg is kell halni a deszkákon, minden egyes alkalommal! Ez a takkra pontos fél órányi best of egy nettó hangbéli picsázással ért fel, a szokásostól eltérően már ők is kristálytiszta, persze kellően mocskos hangképpel operáltak, a fényekről nem is beszélve. Gyors, pontos, kíméletlen tánc. Ötcsillag!

_mg_7786.JPG

Egy Uzipov műsornyi átszerelés után, a megígérteknek megfelelően már jött is a Therapy?, hogy egy jó masszív műsorral örvendeztesse meg az itt megjelent, szinte még a plafonról is lógó tömeget. Ahogy írtam is, a végig brutálisan jó hangulatú műsor gerincét a frissen megjelent Cleave és a negyedszázados évfordulóját ünnepló Troublegum adta, nyilván ez a közönséget egyáltalán nem zavarta, sőt, egyenesen mosolyt fakasztott minden arcra, legalábbis, ha jól láttam. A teltház persze azt jelentette, hogy szinte egyet lépni nem lehetett a nézőtéren, de hé! Akit ez zavar, az ne járjon koncertre! A Therapy? megérdemli, meg is dolgozik azért, hogy így meg legyen telítve a rendelkezésre álló hely, ha bárkinek kérdése lenne, legyen elég ennyit mondani: a ráadással együtt egy óra negyvenöt perc hosszúságban huszonnyolc tételt kaptunk meg ezüsttálcán, ha a Breaking The Law rövid részletét nem nézzük, ebből (milyen fura arány) nyolcat a visszataps után „követtek el”.

_mg_7895.JPG

Van, akinek még kellett volna egyéb? Így is a maxon pörgött, tényleg brutálisan jó hangulatban telt az egész este, mind Andy, mind Michael a lehető legtöbbet próbálták kihozni a rendelkezésre álló lehetőségekből (értsd: felkomferálások), de a szülinapos Neil is azért kivette a részét a showból, két rövidebb dobszóló képében is érvényesülhetett, nyilván nem is akárhogy. Persze a közönségen sem múlt a dolog, ment a tánc, amennyire csak lehetett, a stagedive-csap is rendesen meg lett nyitva, jó volt nézni, hogy mekkora bulira képesek ezek az arcok még majd’ harminc év után is és mennyire a saját oldalukra tudják fordítani a közönséget szinte egy csettintéssel.

A látvány szigorúan a fényekre hagyatkozott, de az a lehető legjobban lett megcsinálva. Ez nem az a műfaj, ahogy négyzetkilométeres LED-fal erdő lenne elvárható. Itt csak kevés dologra van szükség: jó hangulat, jó zene, jó hangzás, jó közönség. Ezeket lendületből ki is lehetett pipálni, minden szégyen nélkül, szinte a zenekar mellett a közönséget is meg tudnám dicsérni – csak a mászkálásokról szokjunk már le.

_mg_7952.JPG

Hatalmas buli volt! Tényleg, egyszerűen hatalmas! Nem is tudok rá mást mondani, úgy, ahogy volt, egy tökéletes este volt ez az A38-on. A két csapat 120%-on pörögve szolgálta ki a nagyérdeműt, akik mindennél hálásabban sugározták vissza a lehető legmagasabb szintű bulienergiát. Nem kérdéses, hogy valamikor tizenegyedik alkalommal is láthatjuk majd Magyarországon a Therapy?-t, a kérdés inkább csak az, hogy pontosan mikor is lesz az. Mert, hogy érdeklődés és igény lesz rájuk, az teljesen biztos.

FOTÓK: LÁNYI KRISTÓF. További képek ITT.

A bejegyzés trackback címe:

https://rockstation.blog.hu/api/trackback/id/tr414600366

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása
ROCKSTATION online rockzenei magazin
rsszerk@rockstation.hu |  Impresszum